Moderat riksdagsledamot anklagas för olämpligt sexuellt beteende – nekar till anklagelsen

| 10 september, 2021

Moderatledningen har fått information om att en av partiets riksdagsledamöter anklagats för olämpligt sexuellt beteende. Beteendet har riktats mot en flicka under 18 år inom partiet.

Partiledningen fick informationen under onsdagen. Kontakterna mellan riksdagsmannen och flickan ska ha skett via flera digitala plattformar. Flickan är över 15 år, men under 18.

Samtidigt som detta inträffa håller Moderaterna en intern partikonferens på Nova Park i Knivsta. Där råder för närvarande “locket på” gällande riksdagsledamoten.

Partisekreterare Gunnar Strömmer och vice partiordförande Elisabeth Svantesson har under torsdagen varit oanträffbara. M-ledaren Ulf Kristersson, känner till anklagelsen.

”Jag har inget att säga” låter den utpekade riksdagsledamoten säga.

Riksdagsgruppen har inte informerats utan bara blivit tillsagd att hänvisa alla frågor till pressavdelningen. Ingen vill för närvarande kommentera uppgifterna.

Moderaternas biträdande presschef Niklas Gillström låter meddela att han egentligen inte har något att säga men besvarar några frågor som Expressen ställt till honom.

Det ska gälla en typ av olämpligt beteende. Den som blivit utsatt för detta ska vara en ung kvinna.

I slutet av augusti avgick M-politikern Torbjörn Tegnhammar från sitt uppdrag som oppositionsråd i Malmö, efter att ha anklagats för olämpligt beteende mot flera kvinnor, som avslöjades av Expressens sydsvenska edition Kvällsposten.

Tegnhammar tog timeout innan han meddelade att han avgick. Senare meddelades att polisutredningen efter anmälningarna mot honom lagts ner.

Tegnhammar meddelar att han betett sig på ett sätt som jag inser är opassande. Tenghammar är uppriktigt ledsen. Det må så vara, det är man alltid när man är påkommen.

Tidningen Expressen har sökt den nu aktuella riksdagsledamoten.

Oavsett tycks olämpligt sexuellt beteende vara någonting som går hos Moderaterna. Läsarna tar fram popcornen.

Text: Jan-Ove Malmgren, 2021-09-10
Länk: https://www.expressen.se/nyheter/m-riksdagsledamot-anklagas-for-olampligt-sexuellt-beteende-
Illustration: Mostphotos

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.