En person död efter skjutning i Araby i Växjö

| 11 september, 2021

Rapport om den andra skjutningen som skedde under natten till lördagen. Denna skedde också i en medelstor stad, nämligen Växjö. Dock var denna skjutningen allvarligare än den i Gävle då polisen till en början meddelade att den skjutne var allvarligt skadad. Skjutningen inträffade vid ett flerfamiljshus i Araby i Växjö strax efter halv fyra på den tidiga lördagsmorgonen och larmet om skjutningen kom via grannar hört höga smällar vid tidpunkten. När polisen anlände påträffades personen och denne fördes omedelbart till sjukhus. Senare under natten meddelade polisen via sin hemsida att att det rör sig om en ”mycket allvarligt skadad person”. Platsen spärrades omedelbar av för en teknisk undersökning.

Enligt uppgift så ska polisen spärrat av ett större område på platsen, det ska röra sig om cykelvägen mellan Nydalavägen och Bokelundsvägen.
Fotograf Carl Carlert som under natten och morgonen var på platsen sade under lördagsmorgonen: “På morgonen sökte de med polishundar, och polisens tekniker dök upp kvart över sju.”
Det var också på lördagsmorgonen som polisen meddelade att den skjutne personen avlidit av sina skador och att de fortfarande på morgonen höll på med identifieringsarbetet. Polisen utreder ärendet som mord.

Polisens presstalesperson Filip Annas meddelade på morgonen att det framkommit att ett flertal personer ska ha varit på platsen i samband med skjutningen.
Han säger också: “Vi fortsätter hålla förhör under dagen.”
En av Expressens fotografer var också på platsen, men förutom att ta foton så pratade denne med med två grannar som hörde flera smällar under natten. En av dem berättar att han hörde två skott, sen några sekunders uppehåll och efter det ytterligare tre skott. Båda ska enligt Expressen ha larmade polisen.
Polisen meddelade under morgonen att fler uppgifter inte kunde lämnas ut i ärendet för närvarande.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/smaland/skottlossning-i-vaxjo-en-person-allvarligt-skadad?fbclid=IwAR04ggf9D-YEiZKD9EsQmN9Mb4E3bg8j9mT-C1WeFeenwI6fr82fhDmFYc8
https://www.expressen.se/kvallsposten/skottlossning-i-vaxjo-en-allvarligt-skadad/?fbclid=IwAR35h2D2n6sk_DjucuNRTu5FLHDo3jN2XrF-aV7Yv1sQ08gdM4ZU-bBxI3w
https://brottsplatskartan.se/kronobergs-lan/skottlossning-vaxjo-210418

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.