Lokal politiker häktad för mord i Borås tingsrätt

| 11 september, 2021

Under fredagseftermiddagen slog media upp en nyhet om att en SD-politiker med flera tunga förtroendeuppdrag häktats på fredagen misstänkt för mord på en kvinna i Sjuhäradsbygden. Enligt uppgift ska brottet skett den 3 september, men har inte uppmärksammats i media förrän nu och det ska röra sig om en manlig SD-politiker. Han ska vara en lokalpolitiker med flera tunga uppdrag inom kommunen enligt uppgifter i Göteborgs Tidning. Uppgift från Borås tingsrätt gör sig gällande att mannen är häktad på på sannolika skäl som är den den lägre misstankegraden och han ska vara häktad en vecka innan chefsåklagaren Per-Erik Rinsell måste höja misstankegraden eller antingen åtala eller släppa honom.

Mannen ska enligt sin advokat Joakim Sjöberg ha nekat till anklagelserna under häktningsförhandlingarna. Enligt uppgifter i Borås Tidning ska mannen sedan tidigare vara ostraffad. Polisen ska ha hämtat in mannen till förhör redan på tisdagskvällen den 7 september och han ska ha anhållits redan efter första förhöret. Mannens advokat säger att han har förståelse för den bedömning som Borås tingsrätt gjort. Men för övrigt vill varken åklagaren eller advokaten uttala sig något närmare i fallet, varken på frågor kring vilken relation den misstänkte mannen och den mördade kvinnan haft eller om mannen gjort några medgivanden kring kvinnans död.

I ett officiellt uttalande från SD riks och från SD-sjuhärad så säger SD:s pressekreterare Ludvig Grufman och ordförande Andreas Exner SD i Sjuhärad att partiet nu fryst politikerns medlemskap.
Ludvig Grufman skriver vidare i ett mail att ”Partiet följer utvecklingen noga och kommer agera i enlighet med vår interna arbetsordning”. “Vi låter den rättsliga processen ha sin gång, under den processen kommer individens medlemskap att vara fryst”.
Andreas Exner säger: “Detta är extremt allvarliga uppgifter. Själv har jag hamnat lite i chocktillstånd. Jag visste inget förrän jag såg en nyhetsflash.”

Han tillägger: “Det är svårt att tro nåt sånt här om en kollega som man känner. Jag måste landa i detta. Jag känner honom som en väldigt lugn person och det förstärker bara chocken nu. Vi får sätta oss ner och diskutera frågan och informera berörda medlemmar.”
För övrigt så berättar Andreas Exner att han inte kände till att det skett något brott med rubriceringen mord i det aktuella området.
Men om jag som skriver om det får reflektera över “händelsen” så är detta kanske inte så underligt om medierna inte förrän i fredags eftermiddag efter häktningsförhandlingarna började rapportera om ärendet.

https://www.expressen.se/gt/sd-politiker-misstankt-for-mord/
https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/man-anhallen-for-mord-i-vastergotland
https://sverigesradio.se/artikel/lokal-sd-politiker-haktad-skaligen-misstankt-for-mord

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.