Uppdatering kring skjutningen i Växjö på natten mot lördagen.

| 12 september, 2021

Den person som vid halv fyratiden under natt till lördagen sköts i Araby i Växjö och senare avled av sina skador var enligt polisen en man i 30-årsåldern. Identifieringen av mannen var klar vid lunchtid på lördagen och mannens anhöriga hade då också underrättats. Strax efter klockan 16 på lördagseftermiddagen meddelade polisen att en man gripits misstänkt för mordet. Åklagarmyndigheten bekräftade också under eftermiddagen att den gripne mannen anhållits, och han är anhållen på sannolika skäl, vilket är den högre misstankegraden.
Strax innan var brottsplatsundersökningen klar och avspärrningarna hävdes.

Enligt polisens presstalesperson Filip Annas så har polisen under dagen arbetat efter en teori att skjutningen var en uppgörelse mellan kriminella grupperingar i Växjö. Senare på kvällen kom Smålandsposten ut med icke bekräftade uppgifter om att ytterligare sju män anhållits för misstänkt inblandning i mordet.
Robert Loeffel vid polisen ska ha sagt till tidningen: “De sju misstänkta männen är i åldern 17-21 år gamla. Två av dem är på sannolika skäl misstänkta för mord medan fem är skäligen misstänkta för medhjälp till mord.”
Polisen vill dock inte kommentera om de gjort några beslag under dagen eller om mordvapnet har hittats.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/smaland/skottlossning-i-vaxjo-en-person-allvarligt-skadad?fbclid=IwAR24AAE9PZPpAAhM5dum6JpU8AfaI0nyQUAYFYC1dtcTJHdg1N3S0e2eAT8
https://www.expressen.se/kvallsposten/skottlossning-i-vaxjo-en-allvarligt-skadad/
https://polisen.se/aktuellt/handelser/2021/september/11/11-september-0337-morddrap-vaxjo/

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

1 En tanke på “Uppdatering kring skjutningen i Växjö på natten mot lördagen.

 1. sala

  Polisen kommer inte heller den här gången att lyckas haffa den skyldige. Svensk polis är inte kompetent att ta hand om människor med bakgrund i Afghanistan Afrika och Mellan Östern som begår brott .

  FLATHETEN är frapperande och den har fortplantats inom hela rättssystemet

  Bara etniska svenskar åker fast och då för fortkörning eller att man skrivit något “förolämpande” mot någon lättkränkt

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.