HITTAT PÅ NÄTET: Biljettkontrollanter bötfäller etniska svenskar – låter andra åka gratis

| 13 september, 2021

När kontrollanter på spårvägen i Göteborg gjorde biljettkontroll bötfällde de endast de svenskar som saknade giltig biljett. Flera tiggare från Balkan, som åkt utan giltig biljett, släpptes av utan kontrollavgift.

Händelsen uppmärksammas av en Twitteranvändare, som upprörs över att biljettkontrollanterna för undantag för vissa etniska grupper.

”Såg ett gäng kontrollanter dela ut böter till en mycket ledsen äldre man på Järntorget idag. På samma spårvagn satt även fem tiggare som också gick av på Järntorget. Men, tiggarna slapp böter. De hånlog åt kontrollanterna och mannen som fick böter. Avgrundsdjup orättvisa.” skriver twittraren och får medhåll i kommentarsfältet.

I kommentarsfältet framgår också att händelsen inte är unik. Flera av kommentarerna berättar om liknande händelser i andra delar av landet, till exempel i Stockholms tunnelbana, där kontrollanter går förbi tiggare och riktar in sig på etniska svenskar.

Liknande sker, enligt kommentarerna, även på SJ där så kallade ”ortenriddare” med attityd har sluppit biljettkontroll och kunnat åka gratis.

Källa: Det Goda Samhället


Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

SWISH: 070 735 88 00

Skriv “Gåva” som meddelande

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

4 tankar på “HITTAT PÅ NÄTET: Biljettkontrollanter bötfäller etniska svenskar – låter andra åka gratis

 1. Lennart H

  Specialutbilda beväpnade väktare som eskorterar kontrollanterna och sätter handfängsel på de icke-betalande och internerar dessa i fängelse ca 5 dygn. Ändra lagstiftningen så att detta är möjligt. Utvisa de som inte är svenska medborgare och om underåriga icke-betalande utvisa deras föräldrar/vårdnadshavare.

  Svar
 2. Christer

  Socialdemokratisk värdegrund . Allas lika värde .
  Feminism . Jämlikhet för alla utom svenskar .
  Soffan Hermansson ska åtalas . Förskingring är kul .
  Löfven är opålitlig säger Jonas S . Tillit är skit .
  Magdalena som ny Statsminister , hurra , hurra .
  Ett nytt Sahlin/Juholt läge .
  S imploderar .
  Ur askan reser sig Sverige , som fågel Fenix .
  Sträcker ut sina moderatblå vingar , sträcker på den SD-gula halsen .
  Återtar värderingarna som KD vårdat under de katastrofala åren som gått .
  Så och endast så kan vi rädda fosterlandet Sverige .

  Svar
 3. Göran

  Åkte Kastrup- Göteborgståget en dag. Bredvid mig sätter sig en “glad skit”(GS) redan på Kastrup. Börjar prata med en pikant brytning med mig. Han kan väl ha varit i Sverige i 10 – 15 år. Han hade ingen biljett. Det sa han när kontrollanten (K) närmade sig. Men han såg fortfarande ut som samma glada skit. Sen utbryter en diskussion mellan K och GS.
  GS spelar dum (på ett oerhört begåvat sätt). K lyssnar lugnt. Hon har varit med förr. GS provar på att legitimera sig med en utgången legitimation. K nekar att godkänna. GS visar ett lånekort från ett bibliotek. K nekar… GS kan alltså inte styrka sin identitet. K frågar var han bor. GS uppger en adress. K skriver ut en saftig kontrollbot + biljett + straffavgift för att just hon måste skriva ut en biljett just där och då. In tutti ca 1500 SEK jfr att en biljett hade kostat ca350 SEK dit GS skulle åka. K går vidare och kontrollerar övriga. GS sitter glatt kvar. Fortfarande glad skit. Varför inte? Han kommer ju till sin destination. Utan att betala. GS, som jag nu hyser en stor beundran för (han är ju klart mycket intelligentare än jag), berättar att han mycket sällan behöver betala för sina resor. Men ibland säger han, är det någon sur kontrollant som slänger av honom och då får han sitta på den hållplatsen tills nästa tåg kommer och då börjar sketchen om igen. Om han uppgav rätt adress? Jag ville inte fråga. Däremot funderade jag på att be om hans autograf.

  Svar
 4. Salam

  Det havererade rättssystemet visar sig ännu en gång. Vem litar längre på polis, domstolar och väktare?

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.