Höga socialdemokratiska företrädares budskap inför kyrkovalet den 19 september: Svenska kyrkan får inte bli en plattform för högerextrema

| 14 september, 2021

Under sena gårdagseftermiddagen publicerade Expressen en debattartikel som var underskriven av några av de tyngsta sossarna i Sverige med Stefan Löfven, Margot Wallström och Peter Hultqvist i spetsen. Debattartikeln var en uppmaning till alla om att inte låta Svenska Kyrkan bli en plattform för högerextrema krafterna med SD och Alternativ för Sverige i spetsen, som mobiliserar för att göra kyrkan till en plattform för sitt nationalistiskt färgade kulturkrig.
Nä, istället så ska medborgarna mobiliserar sig för enligt de ovanstående sosse debattörerna att öppna upp den svenska kyrkan för andra religioner.

Med allvar menar dessa debattörer att om SD och AfS får inflytande i alla vårs kyrka så vrider de tillbaka klockan till förra sekelskiftet. Istället för att som de menar Svenska Kyrkan ska vara en kyrka som lägger sig platt för att få samarbeta med muslimerna. Och enligt debattörerna så arbetar SD aktivt med att avveckla Svenska kyrkans långsiktiga klimatarbete. De ifrågasätter forskarnas tydliga besked om den globala uppvärmningen och pratar istället om klimatalarmism. De arbetar aktivt med att bromsa jämställdhetsarbetet.

De är t.ex. oroliga för att allt fler kvinnor har sökt sig till prästutbildningarna. De ser ökad jämställdhet i Svenska kyrkan som ett stort problem vilket är i linje med den negativa syn på kvinnor och jämställdhet som genomsyrar dem också i allmänpolitiska sammanhang. Och framför allt arbetar SD med att dra ner på arbetet med integration och dialog med andra religiösa grupper.
Men stämmer dessa uppgifter, eller är det som vanligt när saker slipper ur deras munnar bara lögner?
Ska man inte få ifrågasätta forskarnas uppgifter, speciellt när de inte har någon riktig fakta bakom dem?

Och vad är det som säger att SD bromsar upp jämställdhetsarbetet, bara för att de vill ha kyrkan riktigt jämställd och inte bara en massa präster?
Präster som debattörerna själva erkänner är till största delen socialdemokrater.
Är det till att ha det jämställt i den svenska kyrkan?
Men så klart förklarar debattörerna med att om de får styra så blir det en kyrka som vill vara en god kraft i samhället. En kraft som utestänger alla som har en annan uppfattning än socialdemokraterna.

För det är just det som Svenska Kyrkan är nu i de församlingarna där socialdemokraterna styr enväldigt. Där är du som Sverigedemokrat knappt välkommen och är du med i Alternativ för Sverige är du definitivt inte välkommen i “deras kyrka”. Är du däremot muslim så välkomnar de dig med öppna händer och upplåter gärna en lokal så att du får be.
Är det så Svenska kyrkan ska vara, är det så Svenska kyrkan ska skötas, för är inte Svenska Kyrkan ett kristet samfund som alla kristna ska kunna söka sig till oavsett vilken partifärg du än må ha?

Debattörerna medger att många diskussioner i samhället är komplexa och rör sig kring gråskalor. Men i den här frågan är det faktiskt glasklart, om inte Svenska Kyrkan styrs av sossar så är det inte Svenska Kyrkan, då är det en avart. Till slut avslutar debattörerna med att den 19 september ser vi till att vår öppna folkkyrka ska vara fortsatt inkluderande. För att de värderingar som i dag präglar kyrkan ska prägla den också framöver. För att kyrkan ska vara den samlande kraft som svenska folket uppskattar. Det är vad det här valet handlar om. Din röst är avgörande.
Det blir alltså en kyrka som ska utestänga SD och AfS från att beträda kyrkofullmäktige.
Är det en kyrka för alla kristna?

https://www.expressen.se/debatt/svenska-kyrkan-far-inte-bli–en-plattform-for-hogerextrema/?fbclid=IwAR0ybeabivnTmv2-vm7h5ZCz4OZTdVhhSjKiKaNsGkXEVTdBU_9S4PV1A80

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

2 tankar på “Höga socialdemokratiska företrädares budskap inför kyrkovalet den 19 september: Svenska kyrkan får inte bli en plattform för högerextrema

 1. Christer

  Vad ska man rösta på om man vill ha en kyrka med en kristen inriktning och inte blanda in Islam som Ärkebiskopen gör.
  En kyrka som har samma inställning till islam , som islam har till kristendomen.
  Det fungerar inte alltid att vända andra kinden till.

  Svar
 2. ulf

  Allt som inte sammanfaller med vad Lögnhal(S)partiet anser vara rätt är i deras ögon ( och lögntaktik) den stora katastrofen.Nu när S utmanas från Sd på flera fronter lyser storhetsvansinnet ,inkompetensen och den ynkliga desperationen igenom.Trots att man åstadkommit ett land i förfall och raserat ett välmående land kan man inte inse att det finns bättre sätt att styra Sverige ! Genom köpta bidragsröster och ren (S)kitkastning fortsätter man vanstyret och det mångkulturella vansinnet.Vanliga svenskar som har en annan åsikt betraktas som avskräde och skall som dresserade apor alltid rösta som dessa tok(S)kallar beordrar.
  Genom köpta röster kör S över svenskarna som bara är skattehjon till den nya befolkningen.
  ” De ser grandet i sin broders öga,men inte bjälken i sitt eget ” och det skiter en socialdemokrat fullkomligt i.Det gäller att fortsätta byta befolkning och jämna landet med marken,Sverige som U-land är dessa lögnhalsars övergripande mål.
  Siste Svensk begraver sig själv.🙄🐷

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.