Man på väg till arbetet skjuten i benet i Ronna i Södertälje

| 14 september, 2021

Strax efter klockan fem på tisdagsmorgonen larmades polisen till en skjutning på en parkeringsplats i Ronna i Södertälje. När polisen anländer till platsen så finner de en man i 40-årsåldern som var skjuten i benet, han var dock vaken och talbar när han fördes till sjukhuset. Enligt uppgift blev mannen skjuten när han var på väg till sin bil för att köra till jobbet när en eller flera gärningspersoner sköt mot honom på parkeringsplatsen.
Polisens presstalesperson Per Fahlström sade: “Enligt initiala uppgifter ska en eller flera personer setts springa från platsen.”
Platsen för skjutningen spärrades av under morgonen så att en teknisk undersökning kunde genomföras.

Samtidigt så inledde polisen en massiv polisinsats efter gärningsmannen/männen. Enligt uppgift är flera patruller medverkande och bland dem även hundpatrull som söker efter vapen och gärningsmän. Senare under morgonen spärrade polisen av ett större område för teknisk undersökning och de ska också gå igenom övervakningsmaterial från kameror i området. Och under den tekniska undersökningen av platsen skriver Expressens reporter att barn leker på en förskola som ligger alldeles bredvid brottsplatsen. Reportern fortsätter sen med att skriva ett en grundskola bara ligger en liten bit bortanför förskolan.

Polisen har startat en förundersökning gällande försök till mord i ärendet. Ännu vid lunchtid på tisdagen hade polisen ingen misstänkt eller gripen för skjutningen.
Fahlström sade under tisdagsförmiddagen: “Vi kommer att ha ökat närvaro i Södertälje under dagen.”
I samma artikel så skriver Expressen om att SVT Nyheter under måndagen presenterade en kartläggning som visade att nio av tio skottlossningar i Stockholms län sker på allmän plats. Enligt den undersökningen är det en ökning med över 34 procent jämfört med samma period år 2018. Och enligt polisens statistik så har det hittills i år dödats 19 personer vid skjutningar i Stockholms län.

Så vad ska man säga Betnér , Schyffert och alla ni andra som för några år sen påstod att Sverige blir tryggare och säkrare för var dag som går, stämmer detta?
Vad tror ni föräldrarna till barnen på förskolan tycker om situationen, tror ni de tycker det är så tryggt och säkert att lämna sina barn där?
I och för sig har ni båda varit väldigt tysta de senaste åren med att påstå något om hur situationen är i Sverige, och det är något som jag med många andra tycker är skönt. För det ni har påstått är och har aldrig varit annat än lögner.
Men en sak jag skulle vilja veta är om ni fortfarande står för samma uppfattning eller har ni ändrat er?

https://www.expressen.se/nyheter/en-skjuten-i-sodertalje–traffad-i-benet/
https://brottsplatskartan.se/stockholms-lan/kontroll-person-fordon-sodertalje-ronna-210697

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

1 En tanke på “Man på väg till arbetet skjuten i benet i Ronna i Södertälje

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.