Rebecca Weidmo Uvell: Pension för utlandsfödda

| 14 september, 2021

“Principen för pensionssystemet är att reglerna bestäms tillsammans med övriga partier i pensionsgruppen, och att man betalar in pension på sin lön. Man betalar in till systemet för att sedan kunna plocka ut när man fyllt 65 år, varav en del är premiepension. Som man själv kan placera om man vill. 

Men grunden är att du alltså ska jobba först ett helt arbetsliv. För att sedan kunna vara pensionär. 

Vad händer då när Sverige inte bara tar emot 2 miljoner utlandsfödda, de flesta har kommit från 1990 och framåt? När färre och färre som kommer ens jobbar alls, få som arbetar gör det en tillräckligt lång tid och en del som kommer är inte särskilt unga från början…”

Läs vidare på Rebecca Weidmo Uvells blogg…


Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

SWISH: 070 735 88 00

Skriv “Gåva” som meddelande

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

4 tankar på “Rebecca Weidmo Uvell: Pension för utlandsfödda

 1. Göran

  Det är väl skit samma om det kallas garantipension eller socialbidrag eller medborgarlön eller levnadsomkostnadsersättning eller något annat eufemistiskt. Det är ju i vilket fall vi som betalar via skattsedeln.
  Allt går in i statens Ginnungagap och fördelas där.
  Det som gör oss alla “pissed” är naturligtvis statens dribblande med AP fonderna där man för ca 20 år sedan snodde (smash & grab) 258 000 000 000 SEK.

  Svar
  1. Göran

   Lite roligare att skriva ut siffrorna med bokstäver:
   Tvåhundrafemtiotusenmiljoner.
   Ett perspektiv: Om vi växlade ut summan i tusenlappar och kunde stapla dem ovanpå varandra hade vi fått 258 staplar lika höga som Eiffeltornet. Men då krävs nya sedlar för där finns ingen luft mellan dem.
   Luft är däremot en aktiv substans i politikernas “rökridåer”.

   Svar
 2. SALA

  Sverige är detsamma som hela världens socialkontor! Det finns pengar i massor till allah som inte betalat in ett nickel till systemet. HUR LÄNGE DRÖJER DET INNAN VANLIGA ÄRLIGA SKATTEBETALARE INSER HUR LURADE DE BLIVIT???

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.