Sådan är socialismen…

| 15 september, 2021
Och kanske två fingrar i kors bakom ryggen?

Som ateist bryr jag mig inte så mycket om det förstående valet till Svenska kyrkan. I princip håller jag dock med de kyrkopartier som menar att religionen är en religiös händelse – och inte rikspolitisk mer än att trosfrihet ska råda – sedan statskyrkan avvecklats. 

Det är ändå intressant att se hur det rikspolitiska etablissemanget inte kan hålla fingrarna bort från den kristna syltburken. Frånsett framför allt KD saknar ju de politiska partierna religiös glöd. Och inte är verksamheten som sådan längre en statlig angelägenhet. 

Min slutsats är därför att det rör sig om den politiska klassens vanliga inpinkning av sina revir och ambitioner att hålla fortsatt koll över det svenska samhället. För ett parti som socialdemokraterna blir detta uppenbart. Arbetarrörelsen har verkligen inte verkat för kristna ideal om en gudatro, som i ett himmelskt liv ska bringa fattiga lycka. 

Däremot har S-partiet ständigt försökt kontrollera varje kollektiv verksamhet av betydelse i landet. Jag uppfattar detta som en maktsträvan med rötter i leninismen: försök ta grepp om alla rörelser som kan vara av nytta för Partiets maktanspråk över nationen. 

Det är därför logiskt att LO:s förra ordförande nu är näst högsta hönset inom Svenska kyrkan efter ärkebiskopen.

Därför sjunger jag idag:

Sådan är socialismen 
otack är den armes lön
Det är elitens paradis men
ingen hör en fattigs bön

Torsten Sandström, professor emeritus i civilrätt vid Lunds universitet

anti-pk-bloggen


Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

SWISH: 070 735 88 00

Skriv “Gåva” som meddelande

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

2 tankar på “Sådan är socialismen…

 1. Anders

  Vad ska jag rösta på som inte delar ärkebiskopen syn på islam.
  Jag vill ha en kristen kyrka med kristna värderingar .
  Är inte så pigg på att rösta på Afs, men är det enda alternativet .
  Kan man läsa in varje partis inställning någonstans.

  Svar
 2. Carl den 12

  Det där med relationen till Gud och hans son Jesus, är minst sagt intressant🤔

  Calle hade flera vänner som barn som hade låtsas kompisar, men Calle snick snackade med Jesus om allt möjligt, alltifrån vad och vem jag skulle leka med.
  Relationen har gått upp och ner under livet och har varit minst sagt hårt prövad, alltifrån total förnekelse till att man hittat tillbaka till sin tro igen.

  Det var när jag var som mest förbannad för att jag förlorade min bästa och mest lojala vän jag någonsin haft, som jag verkligen upplevde att någon eller någonting bar mig och höll mig uppe i min bottenlösa sorg av förtvivlan, från att förlora förståndet, jag fann min styrka💪

  Min övertygelse, är att man behöver inte vara kristen för att vara en God människa, det räcker långt med Gott sunt förnuft❤❤❤

  Religion, har ställt till med mycket, men man kan också se att när vi i Sverige glömmer av dom kristna värderingarna, så öppnar det upp för att någonting annat tar över istället.
  Kommunism och sharialagar tillsammans, gör att jag lutar åt Gud, alla dagar i veckan🙏

  Och när vi lämnar den här världen och vi har skött våran roll så gott vi har kunnat efter våra förutsättningar och förmåga, så är min övertygelse att vi får välja våran destination, kristen som icke kristen😇

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.