60-årig man knivhöggs och slogs med hammare vid brutalt rån i Västerås

| 16 september, 2021

Strax före klockan 20 på onsdagskvällen blev en man i 60-årsåldern rånad på sin moped av tre gärningsmän. Enligt uppgift kom den 60-åriga mannen körandes på sin moped i ett skogsområde mellan Råby och Petterslund i Västerås då han konfronterades av tre beväpnade personer.
Polisens presstalesperson sade: “De lyckades övermanna honom och i samband med detta blev han knivhuggen i ett ben och slagen med hammare.”
Polisen beskriver rånet som brutalt, de tre gärningspersonerna lämnade den blödande 60-åringen längs vägen och flydde på mopeden. Ett flertal patruller beordras till platsen och när de anlände anträffades mannen blödande.

Han var dock vaken och talbar så polisen förhörde honom på platsen för att sen köra honom till sjukhus.
Polisens presstalesperson Magnus Jansson Klarin sade: “Vi har sökt efter de här tre gärningspersonerna, men har ingen misstänkt i nuläget.”
Han fortsätter sen med att berätta att polisen har haft en del rån av den här typen, dock inte så här brutala i Västerås.
Han säger: “Så vi är väldigt angelägna om att få tag på de här personerna för att se om det finns något samband mellan de här rånen. Polisen är därför väldigt angelägna om att få in vittnesuppgifter från allmänheten om rånet som de i nuläget rubricerar som grovt rån.

https://www.expressen.se/nyheter/60-aring-knivhoggs-och-ranades-pa-moped-i-vasteras/?fbclid=IwAR3WL5YwA66sQuRFj9qKa4vmfa89LClCSYZAS_4XSt3ULu_jL1tCTopxJkU
https://polisen.se/aktuellt/handelser/2021/september/15/15-september-1948-ran-vapnat-vasteras/

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.