Antropogen stadsbebyggelse

| 16 september, 2021

Landets många hetsare om klimatkris som knackar på dörren brukar tala om att ett varmare klimat är skapat av människans utsläpp av CO2. Man använder därför termen att klimatkrisen är antropogen, i ett försök ge sken av vetenskaplig säkerhet. Delvis kan detta vara sant. Men i vilken takt och omfattning CO2 orsakar problem råder det stor oklarhet om. 

Medierna gör som bekant en enorm affär av människans ansvar för utsläpp av CO2. Få försöker däremot ge rimliga perspektiv på klimatutvecklingens följder, såsom att många fler människor på jorden dör av köld än av hög värme, såväl för hundra år sedan som idag. Dessutom talas det ytterst lite om politikernas dåliga stadsplanering, som gått ut på att byggnation skett och ännu sker vid stränder, nära vattendrag och i låglänta lägen. Tala om antropogent skapade kriser genom korkad politisk planering!

De svenska politikernas och mediernas dubbelmoral är bottenlös. Självskapad helt enkelt.

Torsten Sandström, professor emeritus i civilrätt vid Lunds universitet

anti-pk-bloggen


Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

SWISH: 070 735 88 00

Skriv “Gåva” som meddelande

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

1 En tanke på “Antropogen stadsbebyggelse

 1. ulf

  Nu för tiden bygger man på mark som tidigare ej getts bygglov beroende på låglänt,fuktigt,nära åar bäckar och stränder.Givetvis pga översvämningsrisker.I städerna asfalterar och hårdgör man nu alla ytor så finns ingen mark som kan absorbera vattnet i regnet som alltid kommer .Allt vatten driver mot lägsta punkterna .Då har man byggt affärsgallerior i källarplan och parkeringshus på höjden i flera våningar !!! Hur tänker man då 🤔 Någon som tycker det är konstigt med vattenfyllda källarplan……..? Lägg sedan till all utdikning i naturen så allt vatten flödar i stora mängder rakt ut i de allt mer fyllda vattendragen och skapar översvämningar.
  Sedan skyller man allt på ” klimatet ” . Klimatet varierar över tid,kommer att variera ,och gör så även nu.Orsaken verkar ingen vara klar över men miljötokar är det gott om.För tolv tusen år sedan under istiden,den senaste,var istäcket flera km tjockt och täckte yta till medelhavet.
  Då var det ett kallare klimat 🌨 Före det fanns regnskog i europa……..osv,osv.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.