Polisinsats vid skola, polisen sköt varningsskott när inbrottstjuv gjorde utfall mot dem med tillhygge

| 16 september, 2021

Vid 8-tiden på torsdagsmorgonen fick polisen ett larm om ett inbrott i en bostad. Enligt inringaren så hade han precis kommit hem från arbetet då han upptäcker en okänd man i köket. Efter att den okända mannen blivit upptäckt så springer han ut med ett tillhygge i handen, enligt uppgifter ska det röra sig om en större träpinne. Anmälaren springer efter samtidigt som han larmar polisen.
Polisens presstalesperson Fredrik Svedemyr säger: “I anslutning till Fajansskolan anträffar vi den här gärningsmannen som då gör ett utfall mot polisen med tillhygget i handen. Polisen känner sig då nödgad att skjuta ett varningsskott. Därefter kunde mannen omhändertas.

Efter att mannen omhändertagits kunde polisen konstatera att tillhygget var en större träpinne.
Fredrik Svedemyr säger: “Vi får se vad det här landar i så småningom. Initialt har det kommit in som inbrott men det kan tillkomma rubriceringar under arbetets gång.”
I och med att varningsskottet sköts utanför en skola så har skolans rektor Chamilla Alnäng tillfrågats om skolans verksamhet påverkats. På den frågan säger hon att det har den inte, enligt henne var det bara ett barn som såg delar av insatsen.
Hon säger: “Allt är lugnt här. Vi har pratat med den berörda eleven och skött det enligt våra rutiner. Men alla mår bra här.”
Polisen var fortfarande kvar på platsen vid klockan 8.30.
Ingen person ska ha skadats vid insatsen.

https://www.expressen.se/gt/stor-insats-utanfor-skola-polisen-skot-varningsskott/
https://polisen.se/aktuellt/handelser/2021/september/16/16-september-0752-inbrott-falkenberg/

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.