Stor polisinsats efter man blivit skjuten i Gottsunda i Uppsala

| 16 september, 2021

Strax efter klockan 13 på onsdagseftermiddagen larmades polisen om en skjutning på en adress i Gottsunda i Uppsala.
Polisens presstalesperson Jonas Eronen säger: “Vi fick uppgift om att ett grovt våldsbrott hade skett. När vi kom dit konstaterade vi att det var en skjuten person där.”
När polisen anlände till platsen kunde de konstatera att den skottskadade personen var en man, Mannen ska ha förts till sjukhus och polisen spärrade av platsen som de tror är brottsplatsen. Och med det har de fryst läget i väntan på tekniker. Och under onsdagseftermiddagen var det ett stort polispådrag i stadsdelen och de har under eftermiddagen även undersökt en lägenhet på platsen.

Enligt obekräftade uppgifter från P4 Uppland ska det vara en man i 30-årsåldern som blivit skjuten. Men det är obekräftade uppgifter. För övrigt är polisen förtegen om skjutningen och om mannens tillstånd.
Strax efter klockan 17 meddelade polisen att en förundersökning påbörjats och en rad initiala utredningsåtgärder vidtagits. Dessa utredningsåtgärder handlade bland annat om avspärrning, teknisk undersökning, platsundersökning med hund samt förhör. Och vid samma tid frihetsberövades två personer misstänkta för inblandning i våldsbrottet. Dock hade polisen inte då bestämt vilken brottsrubricering det grova brottet skulle ha.

Jonas Eronen sade vid 19-tiden: “Vi har ett flertal patruller på plats som jobbar med att bilda sig en uppfattning om vad som hänt.”
Enligt SVT ska det röra sig om ett misstänkt mord, men detta är också obekräftade uppgifter.
Oavsett vad det rör sig om är detta ytterligare en skjutning i Sverige 2021. Ytterligare en skjutning och kanske ytterligare ett mord i det land som vissa politiskt korrekta för bara några få år sen sade att tryggheten och säkerheten blev bättre dag för dag.
Jag frågar mig om de fortfarande vidhåller denna ståndpunkt, eller har de ändrar sig?
Det skulle vara roligt att höra något från dessa politiskt korrekta idag, men det är nog något vi aldrig kommer att höra.

https://www.expressen.se/nyheter/uppgifter-om-skottlossning-i-uppsala/?fbclid=IwAR1I6nfy-bQDHCyGskEfNXNodVkjs9Mv3Ecyb9kOWuVZzhUo2r0iLFrnj-0
https://polisen.se/aktuellt/handelser/2021/september/15/15-september-1310-ovrigt-uppsala/

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.