Barn skapade skräck på Norrmalm i Borås när de hotade jämnåriga och äldre med vad som senare visade sig vara en leksakspistol

| 18 september, 2021

Hotandet med att skjuta och skada andra samt att uppföra sig som som de äldre och gängkriminella kryper allt lägre ner i åldrarna. Det visade sig om inte annat när en pojke i tioårsåldern visade upp ett vapen på Norrmalm i Borås vid 16.40-tiden på fredagen. Detta då två pojkar hotade jämnåriga och äldre med ett vapen Polis kallades till platsen och när de anlände så pekade livrädda vittnen ut två pojkar som båda är i tioårsåldern. Polisen närmar sig pojkarna med försiktighet och tar hand om pojkarna som visar sig vara bröder födda 09 och 12.
När polisen sen visiterar pojkarna finner de “vapnet” som visade sig vara en leksakspistol.

Men på de två pojkarna fann de också två knivar.
Polisens presstalesperson Stefan Gustafsson sade senare under fredagseftermiddagen: “Det här är bara att beklaga. De är i tioårsåldern. Det är beklagligt att barn i den åldern använder metoder som man kan härleda till det här med gängkriminalitet. Det är ju sådant beteende vi är vana vid att höra talas om, och om så unga pojkar anammar det är det illa.”
Polisen körde hem barnen till föräldrarna.
Stefan Gustafsson sade vidare: “Vi kommer att dokumentera det som hänt och möjligen tas en kontakt med sociala myndigheter. Det är oklart vad som görs i det här fallet.

https://www.expressen.se/gt/barn-skapade-skrack-hotade-med-leksaksvapen/?referrer=todays-news

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.