Högt uppsatt lokalpolitiker för Socialdemokraterna i Filipstad anhållen misstänkt för våldtäkt

| 19 september, 2021

Vid 8.30 på lördagsmorgonen kom ett meddelande på polisens pressida att en man i 30-årsåldern från Filipstad anhållits av åklagare för våldtäkt mot en kvinna och polisen har spärrat av en bostad för att en brottsplatsundersökning ska kunna bli genomförd. Enligt uppgift har brottet skett i närtid och mannen och kvinnan ska känner varandra. Kvinnan fick åka med polispatrull till sjukhus, inte för vård utan för att söka efter bevis för det som utreds.
Inget av detta sticker ut i dagens Sverige såger nog de flesta inclusive mig, men vad man sen kan läsa i dagspressen sticker ut, och för en upprörd.

För den anhållne mannen är lokalpolitiker i Filipstad och sitter på flera höga poster inom kommunen, han sitter dessutom från det partiet som på riksplan kallar sig för feminister och som 2014 bildade den första så kallade “feministiska regeringen”, som ni förstår så är han socialdemokrat.
Camilla Anglemark, försteombudsman för Socialdemokraterna Värmland sade till NWT under lördagen: “Jag kan bekräfta att det gäller en högt uppsatt S-politiker i Filipstad. Vi är bedrövade över det här. Det är mycket allvarligt.”
Enligt uppgifter till NWT ska övergreppen pågått en längre tid.

Hon fortsatte sen att säga till NWT: “Personen i fråga kommer inte fortsätta sitt uppdrag inom Socialdemokraterna. Nu har distriktsstyrelsens arbetsutskott kallat till ett möte i kväll, och vi kommer fortsätta följa ärendet noggrant.”
Ann Öberg på åklagarmyndighetens presstjänst uppger för NWT att den misstänkte mannen ska förhöras av polis under helgen. Om mannen kommer begäras häktad eller inte ska åklagaren senast på måndag ta ställning till. Efter detta väntar en eventuell häktningsförhandling. Enligt åklagaren är mannen häktad är på sannolika skäl, den högre misstankegraden.

Hur mannen ställer sig till anklagelserna var under söndagsförmiddagen inte kända. Enligt obekräftade uppgifter ska den anhållne mannen sitta i kommunfullmäktige och ha uppdrag som ordförande i socialnämnden och kommunstyrelsens teknikutskott. Han ska dessutom vara första vice ordförande i kommunstyrelsen och kommunstyrelsens arbetsutskott. Därutöver är mannen involverad i studieförbundet ABF. Dessa uppgifter är som sagt var inte bekräftade av socialdemokraterna.

https://www.expressen.se/gt/krim/uppgifter-s-politiker-anhallen-for-valdtakt/?referrer=todays-news
https://brottsplatskartan.se/varmlands-lan/valdtakt-filipstad-filipstads-kommun-211198
https://www.filipstadstidning.se/2021/09/18/man-anhallen-for-valdtakt-bostad-avsparrad/

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.