Johan Westerholm: Så likriktas den Svenska kyrkan ideologiskt

| 19 september, 2021

I slutspurten i valet till Svenska kyrkan lyfts nu det som valet borde handlat om in i debatten. Men detta är inte en korrekt bild av vad partierna representerar. Under ytan för bland annat Socialdemokraterna en politik som underlättar för ideologisk och teologisk likriktning av denna idéburna organisation.

Anna Ardin menar i en debattartikel i Expressen under gårdagen att det inte framkommit ordentligt i debatten vad dagens val till Svenska kyrkan handlar om. Ardin är författare och diakon i Equmeniakyrkan samt aktiv i Socialdemokraterna, närmare bestämt i sidoorganisationen Tro och Solidaritet i vars verkställande utskott hon är invald, samt medlem i Svenska kyrkan”

Läs vidare på Ledarsidorna


Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

SWISH: 070 735 88 00

Skriv “Gåva” som meddelande

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.