Moderaterna vill att fler uppehållstillstånd återkallas enligt modellen sent ska syndaren vakna

| 19 september, 2021

Det kan tyckas märkligt att just Moderaterna tar upp denna fråga, speciellt om tar i beaktande att SD har drivit den här frågan sedan man blev invalda i Riksdagen 2010. För elva år sedan. Då ansågs SD:s förslag vara rasistiskt där centerledaren Annie Lööf närmast blåste en säkring.

15 år sedan befinner sig Sverige i ett kaos som man knappast någonsin kommer att hämta sig från. Möjligen kan man mildra en fortsatt negativ utveckling men inte ens det är troligt.

Nu har i alla fall Maria Malmer Stenergard, migrationspolitisk talesperson för moderaterna vaknat upp ur en törnrosasömn. Malmer Stenergard menar att personer som har fått skydd i Sverige men sedan besöker sitt hemland bör bli av med uppehållstillståndet. Ovillkorat, allt annat är rasism.

Maria Malmer Stenergard tycker att det väcker frågan om vi verkligen ger uppehållstillstånd till rätt personer. Om man väljer att åka tillbaka och semestrar i det land som man har sökt skydd ifrån, då kanske man inte har haft de skyddsskäl som man än gång hävdade.

Det här handlar inte om att Moderaterna varit naiva. Det handlar enbart om att varje förslag som kommit från SD:s sida har varit rasistiskt. Det har varit ett grundläggande mantra där man hellre kör Sverige i diket än att lyssna till oomkullrunkeliga fakta.

Nu kommer eventuellt frågan att tas upp i riksdagen och jag drar mig minnes följande observation av en vaken person på Arlanda:

“På Arlanda kan man se två köer med invandrare. Den ena kön med invandrare som just kommit till Sverige för att fly undan krig, hot och trakasserier. Den andra kön med invandrare som redan fått personligt uppehållstillstånd och som nu köar för att åka på semester till samma område som de i den andra kön just flytt ifrån.”

Det har gång på gång visat sig att det är detta som sker, märkbart nu senast i Afghanistan där afghaner “åkte” hem på semester.

Nu har i alla fall M-politikerna mycket senkommet vågat väcka frågan.

Jan-Ove Malmgren, 21/09/18
Text-TV
Bild: Daniel Asplund

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

1 En tanke på “Moderaterna vill att fler uppehållstillstånd återkallas enligt modellen sent ska syndaren vakna

 1. Carl den 12

  I Sverige rekommenderar politiker och deras medlöpare ökad brottslighet, annars är man sk “rasist”🤔

  Calle tycker sig se, att Sverige har blivit ett drömland för människor som inte önskar göra rätt för sig, medan arbetarna ska försörja brottslingar, som underhåller drogförsäljning.

  Och det här landet, ska våra barn växa upp i💔

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.