SVT är ute på hal is i “miljöfrågan” – angreppet på Elsa Widding var rent skamligt

| 19 september, 2021

SVT svingar åt alla håll i tafatta försök att följa narrativet som för var dag som går blir alltmer ifrågasatt och det på goda grunder. Desperationen är i högsta grad påtaglig. 

Det går att såga hela “klimatkrisen” med en enda mening. CO2 kan inte ackumulera värme. Det konstaterade Einstein redan 1917. 

IPCC rapporten bygger enbart på datamodeller, vilka är högst tvivelaktiga. Man matar in data i modellen beroende på vilka svar man vill få ut av den. Så den kan man fiffla med hur mycket som helst och bygger inte det minsta på riktig vetenskaplig grund, vilket är att förvanska sanningen till alla medborgare i hela Europa.

När allt kommer omkring observerades liknande uppvärmning alarmisterna använder som argument för mer än ett sekel sedan när CO2 inte kunde ha spelat någon roll. Den alarmistiska berättelsen har bevisats felaktig genom senare experimentell observation. 

Satelliter visar att den blygsamma ökningen av koldioxid de senaste decennierna har resulterat i en mätbar utbredande grönska över jorden, särskilt i torra områden. Luften har samtidigt också fått syre. Utan syre dör allt organiskt liv på jorden. 

Växter ‘andas in’ CO2 och ‘andas ut’ syre. Kommersiella odlare lägger till så mycket koldioxid som de har råd till sina växthus för att förbättra kvaliteten på deras blommor, frukter och andra växtprodukter. Vuxna människor andas ut cirka två kilo av ‘förorenande’ CO2 per dag. Det här fick vi lära i fjärde och femte klass i skolan. 

Elsa Widding fick i alla fall sista ordet. Varför påstår man ibland att haven försuras av våra fossila utsläpp om man samtidigt bygger resonemanget på att all fossil koldioxid stannar i atmosfären? Det är vad jag kallar självmål i öppen bur. 

Text: Jan-Ove Malmgren, 2021-09-15 

Källa och inspiration: https://www.facebook.com/hans.sandin 

Bild: Fotosyntes

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.