Hovrätten mildrar straffet för kvinnan bakom rullstolsattacken i Malmö i somras

| 20 september, 2021

Under sommaren dömdes en kvinna till fängelse i två år av Malmö tingsrätt för att hon försökt knuffa ner en rullstolsburen man i vattnet vid Skeppsbron i Malmö i april. I tingsrätten yrkade åklagaren på ansvar för mordförsök och utvisning men tingsrätten höll inte med om detta utan dömde kvinnan bara för grov misshandel.
Efter tingsrättsdomen så överklagade kvinnan domen till Hovrätten som nu kommit med sitt domslut. I detta domslut så mildrade nu hovrätten tingsrättens straff till ett år och tre månaders fängelse. Kvinnan döms heller inte för grov misshandel i hovrätten utan de anser att misshandeln bara var av normalgrad.

I hovrätten drog även åklagaren tillbaka yrkandet om mordförsök och påståendet om att kvinnan försökt knuffa honom över kajkanten. I stället menar hovrätten att kvinnan oprovocerat gett sig på mannen, misshandlat honom och vält honom ur rullstolen. Att han klamrade sig fast vid en järnkätting för att inte ramla i vattnet, var en olycklig följ av händelsen. Hovrätten menar vidare att våldutövningen är av lindrig art med ”begränsade skador som följd”. Hovrätten ändrade också på det skadestånd som kvinnan ska betala till den rullstolsbundne mannen, och istället för att behöva betala 37 000 kronor som tingsrätten bestämt så slipper kvinnan nu betala mer än 20 000 kronor.

Man frågar sig hur hovrätten tänker när de sänker straffet, Mannen är dock rullstolsbunden och var i det närmaste försvarslös när kvinnan knuffade honom mot kajkanten. Och även om mannen inte var av svensk börd, utan av arabiskt ursprung så var det ett överfall mot en försvarslös människa. Att sedan kvinnan som är medborgare i Djibouti dessutom både slagit och skrikit okvädningsord som ”ni är djur, ni är hundar” mot mannen när han hängde i kättingarna det verkar inte hovrätten ta i aktning.
Man frågar sig om det inte är så noga med dem som har en funktionsnedsättning här i Sverige längre?

https://www.expressen.se/kvallsposten/mildrat-straff-for-kvinnan-bakom-rullstolsattacken/?fbclid=IwAR2MA8BNaH-QUDYoVt9Lwnoo7KO6UavS6-AGpnLJMqw7BxkJvv-pW9GTvfA
https://www.expressen.se/kvallsposten/kvinna-doms-for-attack-mot-rullstolsburen-man/

1 En tanke på “Hovrätten mildrar straffet för kvinnan bakom rullstolsattacken i Malmö i somras

 1. Salam

  Rättsväsendet sviker ännu en gång
  Invandrar adeln måste hållas på bra humör
  Annars väntar kravaller
  Såååå ruttet

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.