Jack Nilsson: När kommer politikerna erkänna att de tappat kontrollen och inte längre förmår att skydda oss?

| 20 september, 2021

För kännedom så skadades en kvinna i natt efter att en barnfamilj i Sollentuna fick en handgranat inkastad i hemmet. Enligt polisen var familjen inte den egentliga måltavlan men hälsar förstås att händelsen är fullständigt oacceptabel. 

Precis som med allt annat så sticker Sverige ut även här. För tre år sedan skrev SVT en intressant artikel om hur det skett 116 granatattacker på sju år. Det är en kraftig ökning jämfört med andra länder i Europa och som ni kan se på bild i kommentarfältet så kulminerade vansinnet mellan åren 2015 och 2016. Det skulle vara intressant med en uppföljning. 

Från 2017 fram tills nu har det skett 1522 skottlossningar. Bara under 2019 skakades landet av 257 bombattentat vilket fick omvärlden att tappa hakan och kriminologer att gå ut i TV med att man måste söka sig till krigszoner och länder med lång historia av terrorism för att hitta en motsvarighet. 

Sveriges justitie- och migrationsminister försökte tona ner allvaret genom att stå i TV och försäkra oss om att risken att bli drabbad är väldigt liten. Det stämmer förstås inte för oskyldiga drabbas hela tiden och Henrik Jönsson har gjort en otroligt bra video om detta som du kan finna i länken under. 

Hur mycket värre ska det behöva bli och många fler ska behöva fara illa innan politikerna vågar erkänna att de tappat kontrollen och inte längre förmår att skydda oss? Jag är så spytrött på våldet och på samtiden.

Jack Nilsson


Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

SWISH: 070 735 88 00

Skriv “Gåva” som meddelande

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

3 tankar på “Jack Nilsson: När kommer politikerna erkänna att de tappat kontrollen och inte längre förmår att skydda oss?

 1. Carl den 12

  I Sverige har vi fattigpensionärer och hemlösa, som inte får något som helst stöd och hjälp💔💔💔

  Men, när det kommer till grova brottslingar, så finns samhället där❗❗❗

  Calle ser politiker och deras medlöpare, som kallar oss för “rasister” som enbart önskar ett tryggt och rättvist samhälle, för ett ord jag inte gärna använder och skriver ut😤

  Svar
 2. Göran

  Intressant med sannolikhetskalkyler i händerna på politiker. Travesti på ett av Dambergs uttalanden, som är korkat av normalgraden när det kommer från honom: det är liten sannolikhet för att just du skall få en handgranat inkastad i ditt hem.
  Sen anbringar vi sannolikhetskalkyler på kärnkraft. Sannolikheten att ett svenskt kärnkraftverk SKULLE råka ut för en Tjernobylsk härdsmälta VAR så liten att den knappast ens var mätbar. Betydligt mindre än handgranatcaset.
  I fall ett är risken acceptabel enligt politikerna. I fall två oacceptabel. Trots att kärnkraft behövs om ett tredje politiskt scenario är korrekt, nämligen som Bolund i affekt skrikit ut vid några tillfällen att “jorden håller på att gå under”. Pga fr.f.a. användning av fossila bränslen.
  Så vi avstår kärnkraft för att den är farlig och istället låter vi jorden gå under (det senare om IPCC har rätt vilket JAG starkt tvivlar på men inte Bolund & Co).
  Frågan är vilken härdsmälta som är värst: den i huvudet på vår regering eller den från ett kärnkraftverk.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.