Kvinna skadad vid sprängning i eller vid flerfamiljshus i Rotebro

| 20 september, 2021

Strax efter klockan 3.30 under natten mot måndagen larmades polis och ambulans till en sprängning i eller utanför en bostad i ett flerfamiljshus i Rotebro i Sollentuna. När polisen anlände till platsen ser de att det är skador på fastigheten och en kvinna boende i fastigheten är skadad och fick föras till sjukhus med ambulans. Enligt uppgift ska kvinnan ha varit vaken och talbar när hon fördes iväg. Ännu vid 6.30 på måndagsmorgonen fanns inga uppgifter på kvinnans skador.
Efter att kvinnan förts bort spärrade polisen av platsen och tillkallade bombtekniker som var på plats vid 4.30-tiden. Polisen har även evakuerat två andra lägenheter i tvåvåningshuset där sprängningen skedde.

Enligt uppgifter från platsen ska flera fönster gått sönder vid detonationen, och polisen utreder nu om det är något som kastats in genom ett fönster eller om något har detonerat på utsidan av huset. Fortfarande vid 6.30 visste polisen inte vad det varit som detonetat eller om det detonerat i eller utanför lägenheten. Och polisen förlitar sig nu på att filmmaterial från övervakningskameror på platsen kan ge någon klarhet i detta. De håller också på att förhöra eventuella vittnen till sprängningen för att höra vad för information de kan tillföra utredningen. En förundersökning om allmänfarlig ödeläggelse är inledd men ingen var ännu vid 10-tiden på måndagen frihetsberövad i ärendet.

https://www.expressen.se/nyheter/explosion-vid-bostad-i-sollentuna-en-skadad/?fbclid=IwAR3HPJRyIlFe0vd_WFcV4_FJnP8_31JDLNcU_mySVORQV84hX4o-0_Uj1mY
https://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/misstankt-detonation-i-rotebro-bombtekniker-larmade?fbclid=IwAR06RrDPKw7JyeEc-DDF-kU3aflaiAdbvNQVN5Uv-9uI_DOxpfkN5JkIQtE
https://brottsplatskartan.se/stockholms-lan/detonation-sollentuna-211362

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.