Misstänkta rånare i Eskilstuna jagades med polishelikopter

| 20 september, 2021

Strax innan klockan åtta på måndagsmorgonen larmas polisen i Eskilstuna till en adress i Skiftinge. Där hade något tidigare på morgonen flera personer ringt på hemma hos inringaren, varefter de trängt sig i bostaden och sedan stulit dennes bil. Polisen sände flera patruller till adressen för att utreda händelsen och för att söka efter gärningspersonerna som försvunnit i målsägarens bil. Enligt uppgift från polisen ska inte målsägaren inte fått några allvarliga fysiska skador i samband med rånet, men polisens presstjänst hade på morgonen inga uppgifter om personens skadeläge. Bostaden har spärrats av för en kriminalteknisk undersökning.

Men det är oklart om denna ännu vid 12-tiden inletts. Under sökandet efter gärningsmännen och målsägarens bil inkom ett nytt larm via SOS strax efter klockan åtta, denna gången om en bilbrand på länsväg 952 vid Torsborg, Eskilstuna. När räddningstjänst och polis anlände till denna platsen så visade det sig att det var målsägarens bil som stod i ljusan låga. Och vid kvart i nio kallades helikopter in i sökandet efter de misstänkta gärningsmännen. Sökandet med helikopter avbröts vid 10.15-tiden utan att någon av de misstänkta gärningsmännen hittats. Vid samma tidpunkt meddelade polisen att de i nuläget inte hade några fler detaljer att lämna ut i ärendet.

De ville bara berätta att de gärna vill komma i kontakt med vittnen som gjort iakttagelser kring denna händelse och att allmänheten kan kontakta dem via polisens tipsformulär eller på telefon 114 14. Och även om allmänheten tycker det är triviala saker som de har så låt polisen avgöra vad som är viktigt för utredningen eller inte.
Polisen hade vid lunchtid ingen misstänkt eller gripen i ärendet.

https://www.expressen.se/nyheter/polishelikopter-jagar-misstankta-ranare-i-eskilstuna/
https://polisen.se/aktuellt/handelser/2021/september/20/20-september-0840-ran-eskilstuna/

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.