Hans Sandin: Missnöjet kokar bland Sveriges fattigpensionärer

| 21 september, 2021

I Sverige finns drygt 300 000 fattigpensionärer enligt EU, och missnöjet kokar menar de som engagerar sig i olika pensionärsgrupper.

– Det är en skam för ett välfärdsland som Sverige, säger Inger Stark som är med i Tantpatrullen.

Pensionärernas villkor berör många. 2,2 miljoner svenskar lever i dag på pension, och av dem räknas drygt 300 000 som fattigpensionärer. En majoritet av de fattiga är kvinnor.

– Nu är det tio dagar kvar till pensionen och jag har nästan inga pengar kvar, säger Inger Stark.

I Tantpatrullen tar man framför allt strid för kvinnorna som lever som fattigpensionärer. Många har engagerat sig i Vänsterpartiet tidigare. Men pensionen är inte enbart en vänsterfråga.

Dan Glimmerås, som alltid har röstat på Moderaterna, är en av initiativtagarna till Pensionärer i gula västar. Han bildade gruppen efter att ha öppnat sitt första pensionsbesked.

– Det stod att jag skulle få 8 100 kronor. Jag började gråta, och tänkte hur i herrans namn ska jag klara av att leva på det här, säger han.

Båda grupperna kräver att pensionssystemet ska göras om. Pensionärer i gula västar har som krav att alla ska få 16 000 kronor skattefritt.

Hans Sandin

Svt


Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

SWISH: 070 735 88 00

Skriv “Gåva” som meddelande

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

3 tankar på “Hans Sandin: Missnöjet kokar bland Sveriges fattigpensionärer

 1. Anders

  Det är väl pensionärer och invandrare som håller sossarna över vattenytan .
  PRO och SÅG borde gå ut och berätta att anledningen till att vi har 700.000 som lever på bidrag , och 350.000 fattigpensionärer samt några hundratusen som göms i onödiga åtgärder , är den socialdemokratiska politiken.
  Så rösta på någon som är rädd om och vill företräda Sverige och Svenskar, så blir allt bättre .

  Svar
 2. Göran

  Finns en anledning att så många pensionärer luras av telefonbedragare. De har alla levt i en värld av ärliga människor och tror människor om gott. Tror helt enkelt på det som människor säger.
  Detta vet både bedragarna och S politikerna (och för den delen övriga fyra partier som deltog i pensionsöverenskommelsen).
  Då inställer sig frågan: vilka bedragare är värst/lägst stående? De i telefonen eller de som uttalar sig om det förträffliga P-systemet i Rapport och Aktuellt?
  Och som lägger ut rökridåer när man talar om att skapa “respektavstånd”. OCH DÄR FINNS DET MÅNGA KÅLSUPARE lille Uffe t.ex.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.