S-politikern i Filipstad häktades för ett flertal våldtäkter mot en målsägande under flera år

| 21 september, 2021

Vid lunchtid på söndagen skrev jag ett inlägg om att en högt uppsatt socialdemokratisk kommunalpolitiker i Filipstad anhållits misstänkt för våldtäkt. Enligt uppgift ska gripandet skett redan på fredagseftermiddagen. Under måndagen häktades politikern på sannolika skäl misstänkt för flera fall av våldtäkt.
Åklagare Rebecca Hällgren sade: “Jag vill inte uttala mig om hur många fall det rör sig om, men det handlar om en tidsperiod på två år.”
Som skäl för häktningen har Hällgren angett såväl risk för fortsatt brottslighet som risk för att mannen ska försvåra utredningen om han försätts på fri fot.

I förhandlingarna i tingsrätten begärde och fick åklagaren tillstånd att meddela restriktioner. Mannen kommer därför under häktningstiden endast ha begränsad rätt att ta emot besök, tala i telefon och skicka försändelser.
Rebecca Hällgren sade efter häktningsförhandlingen: “Det bygger på att det annars finns en risk att han kan påverka personer som ska höras i utredningen, framför allt målsäganden.”
Och brotten ska, enligt åklagarens häktningsframställan, ha begåtts mot en och samma målsägande vid flera tillfällen under perioden från och med den 15 september 2019 och fram till och med den 16 september i år.

Under häktningsförhandlingarna nekade mannen till anklagelserna. Under helgen har mannen förhörts, men Hällgren vill dock inte ge några kommentarer om vad som framkommit i dem.
Hon sade: “Jag vill inte uttala mig om hur brottsmisstankarna har förändrats, men utifrån det material som finns nu är han på sannolika skäl misstänkt. Utredningen fortskrider med ett antal förhör, och det finns även teknisk utredning som ska göras.”

https://www.expressen.se/gt/krim/s-politiker-begard-haktad-for-valdtakt/?fbclid=IwAR0BB34Em_f_4gGrNPFhfnu425SLBl7ShZ9XahZjzcsDc8kZ_QSTAVNYgpc
https://www.facebook.com/groups/projektsanning/permalink/3030329393903647/

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.