Kritik från före detta Säpochef: ”Kvinnorna måste utredas”

| 22 september, 2021
PO Hellqvist, polisens sakkunnig gällande våldsbejakande extremism i Göteborg, om återvändarna. Foto: Magnus Hjalmarson Neideman/SvD/TT & grafik: Lars Sander/SVT

“Göteborg är den stad i Sverige varifrån flest har rest för att ansluta sig till terrorsekten IS och dit flest kommer att återvända. Nu menar PO Hellqvist, som är polisens sakkunnig gällande våldsbejakande extremism i Göteborg, att kvinnorna borde utredas mer grundligt innan de släpps ut i samhället igen.

Nyligen utvisades de tre första IS-kvinnorna till Sverige från det kurdiska självstyret i Syrien och fler väntas utvisas och komma till Sverige under hösten. SVT har tidigare berättat om hur IS-kvinnorna släppts fria efter förhör av NOA:s krigsbrottsgrupp trots att misstankar om allvarliga brott kvarstår mot dem.

– De här individerna har levt inom ramen för en terroristsekt. Hur skadad, förvirrad eller rent av galen har den här individen blivit av att ha vistats i den här IS-miljön i kanske sex-sju år? säger PO Hellqvist, polisens sakkunnig gällande våldsbejakande extremism i Göteborg.”

Läs vidare på Svt


Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

SWISH: 070 735 88 00

Skriv “Gåva” som meddelande

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.