Gängmän fick sänkta straff i hovrätten i kokainhärva med hundratals kokainköpare

| 24 september, 2021

I somras dömdes fyra unga män till fängelse för grovt narkotikabrott i tingsrätten för att ha sålt kokain till hundratals göteborgare. I den stora kokainhärvan som följde efter de fyra unga männens gripande så identifierades 745 misstänkta kokainköpare. Flera av dem togs på bar gärning när de köpte narkotika av knarkhandlarna. Men de fyra männen överklagade tingsrättsdomen till hovrätten. Och på torsdagen meddelade de sin dom, Och i hovrättens domslut visade det sig att tre av männen fått mildare straff. Och trots att hovrätten anser att brotten är att betrakta som organiserade och omfattande så sänker de straffen för tre av knarkhandlarna.

I domslutet står det: “Det står dock klart att narkotikahanteringen bedrivits i stor omfattning och i yrkesmässig form, syftat till en omfattande spridning och gjorts i vinningssyfte.”
Men hovrätten, till skillnad från tingsrätten, ansåg inte att dessa försvårande omständigheter gjorde att tre av männen skulle dömas för grovt narkotikabrott.
De skriver: “Enligt hovrätten medför de försvårande omständigheterna ändå inte att brotten är att hänföra till grovt narkotikabrott.”
Tre av dem döms nu i stället för narkotikabrott av normalgraden med ett år och sex månaders fängelse i två av fallen.

En tredje fick ett år och åtta månaders fängelse medan den fjärde mannens dom, om grovt narkotikabrott, stod fast.
Med denna och många andra domar som kommit från hovrätten de sista åren frågar man sig om de vill att de kriminella springer fria på våra gator och torg?
Är det vi som inte är håller på med den sortens verksamhet som ska straffas och vara rädda för vår trygghet och säkerhet?
Inte för jag vet vilka som sitter i hovrätten och dömer, men det verkar som om de är ultraliberala och helst inte vill döma ut några straff alls.

Är det ett sådant Sverige vi medborgare vill ha?
Och vad gör sådana domar med moralen hos poliserna, då de ser att deras utredningar stort sett slängs i papperskorgen av dessa domare?
Om jag vore polis så skulle dessa domar med sänkta straff från hovrätten vara som en “käftsmäll”. Ett bevis på att hovrätten inte bryr sig om polisens hårda arbete.
Är det konstigt om det svenska folket misströstar och att deras förtroende för rättssamhället ligger i botten?
Och är det inte på tiden att högsta domstolen tar upp dessa fall och ändrar hovrättens domar?

https://www.expressen.se/gt/krim/gangman-fick-sankta–straff-i-kokainharvan/?fbclid=IwAR3b3ui1qR70MejsWpyd1DMhznWNe2gLmvt8gPx3u7K3EMLVGwj3OfJzIbw

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.