Skjutning mot bostad i Rotebro i Sollentuna kommun, ingen person skadad

| 24 september, 2021

Strax efter klockan 2 under natten mot fredagen larmades polisen om en skjutning mot en bostad i Rotebro i Sollentuna kommun. Flera patruller var snabbt på plats för att söka av området. Ingen skadad person påträffades men polisen konstaterade att där fanns skador på fastigheten.
Polisens presstalesperson Per Fahlström sade under natten: “Man har spärrat av platsen för att göra en teknisk undersökning. Vi knackar också dörr och undersöker om det finns filmer från kameraövervakning.”

Detta är den andra händelsen på kort tid i bostadsområdet i Rotebro. Under måndagen kastades en handgranat in i en bostad där en kvinna skadades. Vid den “händelsen” förklarade polisen att den utsatta familjen antagligen inte var den troliga måltavlan. I stället ska granaten ha varit menad för en ung man som tidigare dömts för bland annat grovt vapenbrott, enligt pappan till den unga mannen.
Pappan ska ha sagt till DN efter måndagens “händelse”: “Ingen förtjänar väl att få en handgranat inkastad i sin lägenhet? Men jag har tänkt i den banan, att den var riktad mot honom.”

Om nattens beskjutning och den tidigare handgranatsattacken säger Per Fahlström: “Vi tittar jättenoga på om det finns några kopplingar, men det är för tidigt att säga om det finns det.”
Nattens beskjutning rubricerar polisen som grovt vapenbrott. Ännu på fredagsförmiddagen finns ingen gripen i detta ärende.
Man frågar sig nu hur det står till med den allmänna tryggheten och säkerheten i Rotebro, speciellt efter de två sista “händelserna” i förorten?
Är det ett sådant samhälle vi ska se fram emot, eller ska vi se fram emot ett tryggt och säkert sådant?

https://www.expressen.se/nyheter/skottlossning-i-rotebro-bostad-beskjuten/
https://brottsplatskartan.se/stockholms-lan/vapenlagen-sollentuna-rotebro-211835

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.