Höga elpriser kan bli ännu högre i höst

| 25 september, 2021

“Priserna på el är nu historiskt höga i södra Sverige. Så höga att oljekraftverk har blivit lönsamma. Priserna kan komma att stiga ännu mer i höst då det brittiska elnätet kopplas på det nordiska nätet.

“Fossilt och för dyrt” är en vanlig beskrivning av oljekraftverket i Karlshamn, som vanligen används som en reservlösning för elförsörjningen. Men nu har kraftverket varit igång redan på sensommaren. Fortfarande fossilt – men lönsamt att köra för ägaren Uniper.”

Läs i Svt


Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

SWISH: 070 735 88 00

Skriv “Gåva” som meddelande

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.