Skjutning i Kronoparken i Karlstad, 3-5 skott avlossades av person på elsparkcykel

| 25 september, 2021

Vid 17-tiden på torsdagseftermiddagen larmade flera i allmänheten polisen om att de hört höga smällar i stadsdelen Kronoparken i Karlstad. Polisen ryckte ut och ett område spärrades av.
Polisens presstalesperson Lars Hedelin sade: “Det fanns ingen skadad person och inga ställen där vi kunde se att kulor hade träffat.”
Senare under torsdagskvällen kom fler vittnesuppgifter om de höga smällarna och under den tekniska undersökningen fann teknikerna att det skett en skjutning på platsen.
Lars Hedelin sade under fredagen: “Händelsen rubricerades först som vapenbrott, men i dag är det ändrat till mordförsök.”

Enligt uppgift ska tre – fem skott avlossats på platsen av en person som använde sig av en elsparkcykel.
Lars Hedelin som kallade till pressträff under fredagseftermiddagen förklarar: “Gärningspersonen har stått på den och skjutit ner mot en viadukt där två personer befann sig. Vi tror att det var de som var avsedda som måltavlor. De blev inte träffade och har inte givit sig till känna.”
Efter skjutningen ska sen personen på elsparkcykeln fortsatt längs en cykelväg genom bostadsområdet. Polisen vädjar nu om tips från allmänheten som kan vara till hjälp i utredningen.

Lars Hedelin säger vidare: “Det är värdefullt, hur litet det än är. Vi har en historik av skjutningar och gängproblematik som vi arbetar aktivt med i Kronoparken. Vi hart anledning att tro att det här är gängrelaterat.”
Och han tillägger: “Vi vädjar till folk att höra av sig med fler vittnesuppgifter. Annars kommer vi snart att ha en situation där helt oskyldiga människor, förbipasserande, blir träffade av såna här vansinnesdåd. Vi vet att det är en tystnadskultur i de här gängen. Folk är inte intresserade av att prata med polisen. Men vi vädjar ändå. Nu kanske det här samhällsansvaret måste gå före.

https://www.expressen.se/gt/skottlossning-i-bostadsomrade-polisen-utreder-mordforsok/
https://brottsplatskartan.se/varmlands-lan/ovrigt-karlstad-kronoparken-211777

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

1 En tanke på “Skjutning i Kronoparken i Karlstad, 3-5 skott avlossades av person på elsparkcykel

 1. Sala

  Snart börjar den salafistiska mosken byggas i Karlstad och då blir det ännu värre

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.