Sossarna storköper röster på ett omoraliskt vis

| 26 september, 2021

Antalet nya invandrare till Sverige under de senaste 15 åren uppgår till nästan en miljon. Alltså i runda slängar 10% av dagens befolkning. Tillsammans med tidigare anlända utrikesfödda talar vi faktiskt om det dubbla antalet, dvs drygt 2 miljoner människor. De utgör idag S-partiets största väljargrupp, övertrumfande svenskfödda industriarbetare i olika åldrar. Nu ska jag tala om varför, för den som inte redan vet. 

En vanlig svensk arbetare eller vårdanställd med låg lön riskerar som bekant att få en dålig pension. För de som jobbat lite eller inte alls gäller garantipension, som måste tjänas in under 40 års slit på jobbet. 

Men detta gäller inte invandrare med uppehållstillstånd. Utan närmare bevisning anses de ha jobbat tillräckligt i hemlandet för att – när de uppnår pensionsåldern i Sverige – ha rätt till garantipension. 

Vi talar nu om pensionsbelopp på omkring 9.000 kronor per månad. Alla inser att det på årsbasis för hela Sverige blir fråga om mångmiljardbelopp till invandrare, pengar som lågavlönade svenskar inte har någon genväg till. Totalt betalas idag c:a 4 miljarder ut till invandare, men med tidens gång (alltså fler pensionärer) beräknas totalbeloppet för invandrare bli c:a 11 och 69 miljarder för 2030 respektive 2060.

Jag menar att frågan om garantiperson till pensionärer inom invandrargrupperna måste upp på bordet. Orsaken är problematikens koppling till sossarnas nära nog hänsynslösa maktutövning. Vi ser ju enkelt hur S-partiet på ett utstuderat vis använder garantipensionen som en säker metod att köpa röster i tidigare och kommande valrörelser. 

I höstens budgetförslag laddar S ännu en gång för ett storskaligt köp av röster inför valet 2022. Massor av nya bidragspengar ska flöda ut ur statens kassa. Mest flagrant är förslaget om familjeledighet. I tider då Sverige nästan toppar Europas lista över arbetslöshet ska människor erbjudas ledighet på skattebetalarnas bekostnad och med krångelresultat för berörda arbetsgivare. Ledighet för att ta hand om sina egna barn! 

Det mest oroande är socialdemokraternas kallblodigt fräcka kalkyl. Man räknar med att de 1,3 miljarder svenskar son betalar inkomstskatt till staten – varav de flesta sannerligen inte röstar rött – ska stå för köpen av röster. Ännu värre är att sossarna struntar i att de storskaliga bidragen riskerar att bli samhällsskadliga, i form av ännu lägre sysselsättning och ökad asylinvandring, med uppenbara följdproblem. 

Det vi ser är alltså en ond cirkel. Köpen av röster via statsbidrag – som alltså hotar det svenska samhällets ekonomi och sammanhållning – sätter den svenska demokratin på svåra prov. Detta genom att mer välbeställda medborgare ska tvingas betala skatt så att socialdemokraterna kan befästa sin makt över nationen. 

Torsten Sandström, professor emeritus i civilrätt vid Lunds universitet

anti-pk-bloggen


Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

SWISH: 070 735 88 00

Skriv “Gåva” som meddelande

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

2 tankar på “Sossarna storköper röster på ett omoraliskt vis

 1. Göran

  Detta kombinerat med att regeringen vill bestämma tillsättning av personer i storbolagens styrelser med de mest udda kriterier (utom just kompetens och erfarenhet), avveckla kärnkraften, höja skatter slumpmässigt och oförutsägbart, ge miljöpartiet (ett talibanparti inom miljö) fria händer att reglera fullkomliga meningslösheter till tokhöga kostnader, upphöja genus till vetenskap etc etc kommer att dra ner Sverige i samma dy som alla andra kommunistländer hamnat i förr eller senare.

  Svar
 2. ulf

  Rö(s)tköparpartiet har nu startat valrörelsen iom budgetförslaget och höjningar av bidragen för sin kära nya befolkning och väljarbas.Vanliga svenskar skall med nya skattehöjningar försörja sin egen undergång av bidragstagare.Nu blir det 100% S valrörelse ända in i nästa års val.Bidrag(s)partiet vet att val avgörs långt i förväg ,Göran Persson är sannolikt delaktig i planeringen !! Känns bekant.
  Den sk oppositionen M,Sd,Kd är fortfarande kvar i omklädningsrummet och funderar om starten redan gått……..medan Lögnhal(s)partiet försvinner i fjärran.
  Hög tid för oppositionen att samla ihop sig,förmedla ett kraftfullt trovärdigt gemensamt alternativ NU , och komma ur startgroparna.Annars är det omöjligt att få en ny regering i Sverige.Valet vinns från o med nu inte några månader före.Några spridda gläfsningar som nu hörs bygger ingen valseger.Gemensamt kompetent hårt valarbete med genomtänkt strategi är enda chansen.💪🏻🇸🇪 Landsför(S)törarna är redan i full gång och mer lär komma hela vägen fram till nästa val.
  Hög tid att vakna upp och rädda Sverige från detta mångkulturella socialistiska helvete som man medvetet skapat av ett tidigare välmående land.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.