Bombtekniker på plats vid Övre Husargatan, explosionsplatsen hittad

| 29 september, 2021

Vid klockan nio på onsdagen var räddningstjänsten så pass färdiga på Övre Husargatan i Annedal i Göteborg att polis och bombtekniker kunde ta över platsen och börja utreda gårdagsmorgonens “händelse”.
Polisens presstalesperson Thomas Fuxborg sade: “Tekniker och nationella bombskyddet som först kommer gå igenom fastigheten för att fastställa att det inte finns något mer där inne som kan explodera.”
Och vid lunchtid på onsdagen var de så pass klara att de kunnat lokalisera var det har exploderat. Dock ville Fuxborg inte gå in på några ytterligare detaljer om var platsen för explosionen var eller vilken typ av sprängmedel som använts.

Kommenderingschefen Anders Börjesson berättar att den här fasen av arbetet är väldigt viktig.
Han sade i ett pressmeddelande: “Brottsplatsundersökningen är en oerhört viktig del av vår utredning. Det kommer att bli ett omfattande arbete och vi får räkna med att det kommer att ta en viss tid att få alla svar.”
Räddningstjänsten meddelade också att skadorna på byggnaden har visat sig vara större än man först trott. Det handlar bland annat om sprickor i fasad och väggar. Och räddningstjänsten hade under natten till onsdagen gått igenom fastigheten och hittat fler skador än vad som rapporterats innan. Det ska bland annat röra sig om sprickor i tak och väggar, men också att vissa väggar har blivit uttryckta eller intryckta. Samt att entrén har fått förstärkas med stöttepelare för att säkra att där inte ska vara någon rasrisk.

Enligt uppgift har inte fastighetsägaren Ernst Roséns fått gå in i sin fastighet ännu för att undersöka hur stora skador den fått.
Fastighetsbolagets vd Linda Pettersson sade: “Vi hör och förstår att det är stora skador i vår fastighet, men omfattningen av det kan jag inte göra en bedömning av i dagsläget.”
Så fastighetsbolaget inriktar sig nu i första hand på att hitta ersättningsbostäder till de drabbade. Och enligt Linda Pettersson är fastighetsbolagets viktigaste uppgift just nu att försöka hjälpa hyresgästerna att få tak över huvudet. Ännu på tisdagen finns ingen misstänkt eller gripen i ärendet.

https://www.expressen.se/gt/storre-skador-an-man-trott-efter-explosionen/

1 En tanke på “Bombtekniker på plats vid Övre Husargatan, explosionsplatsen hittad

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.