Man häktad för mordförsök på kvinna i Luleå

| 3 oktober, 2021

Strax innan midnatt den 29 september grep polisen en man i de centrala delarna av Luleå för försök till mord på en närstående kvinna och för grovt barnfridsbrott. Enligt polisen fick kvinnan föras till sjukhus där hon sen fick opereras. Dock ska inte skadorna vara livshotande. Polisen har genomfört en teknisk undersökning av brottsplatsen samt andra utredningsåtgärder. Enligt polisen har ärendet överlämnats till åklagare.
Åklagare Anna Bergström sade: “Mannen använde ett tillhygge mot kvinnan.”
Vid häktningsförhandlingarna där mannen häktades så nekar han till mordförsök, men erkänner sig skyldig till grov misshandel. Tingsrätten bestämde under förhandlingarna att mannen ska genom en kontraktsvårdsutredning och en paragraf 7-undersökning för att utreda hans psykiska tillstånd.

https://www.expressen.se/nyheter/man-i-lulea-haktad-for-mordforsok/?referrer=todays-news&fbclid=IwAR2D_NAuwfkpmM-hIh7c0dSkDgmtYs2fdQeSg9obnIOnwRBSCUXvU_lWfbY
https://polisen.se/aktuellt/handelser/2021/september/29/29-september-2353-morddrap-forsok-lulea/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.