“Stökig” helg för vakter och polis då covid-19- restriktionerna släpptes i Sverige

| 3 oktober, 2021

I denna helgen öppnade Sverige upp så att folk kunde gå ut och festa igen efter mer än 500 dagar med restriktioner.
Ja, öppna upp är kanske fel uttryck men restriktionerna släpptes nu helt, och hur såg det ut, skötte folk sig eller blev det som det som i Norge när de öppnade upp?
Ni kan ju själva bilda en uppfattning efter att ha läst detta som kommer härnäst. På flera håll i landet hade polisen satt in extra resurser för att kunna hantera situationen. Men det hjälpte föga. Polisen i Göteborg rapporterade om att fyllecellerna var fulla,
Vakthavande befäl Johan Ljung i Göteborg sade till GP: “Det har druckits i omöjliga mängder.”

För redan på natten mot lördagen var stad fylleceller fyllda till max. Även i Uppsala, Västmanland och Gävleborg frekventerades fyllecellerna med sammanlagt 50 omhändertagna personer. Och i huvudstadsregionen fick ungefär lika många tas omhand. Festandet fortsatte sen på lördagen och en person fick föras till sjukhus under natten till söndagen efter att en man bland annat kastat en stol mot två personer på en krog i Malmö. Gärningsmannen är nu misstänkt för grov misshandel, ringa narkotikabrott, våld mot tjänsteman och skadegörelse. Samtidigt som detta hände fick och inte långt därifrån fick polisen stänga ner en nattklubb på grund av stök.

I Helsingborg inträffade ett storbråk på ett snabbmatsställe vid halv fyra på natten mot söndagen. Och en person fick föras till sjukhus med ambulans. I Göteborg fick en nattklubb vid Avenyn utrymmas efter ett falskt brandlarm. Och enligt polisen var det ”upploppsstämning” utanför en nattklubb i Nyköping. Ett stort antal personer var inblandade i ett bråk och flaskor kastades mot en polis som blev lindrigt skadad. Enligt polisen så omhändertogs flera personer, men inga gripanden skedde. Under natten mot söndagen greps även en man i Avesta för våldsamt motstånd efter att han gjorde motstånd mot två ordningsvakter på en krog.

Och under natten mot söndagen omhändertogs sammanlagt 53 personer för fylleri i Gävleborgs län, Uppsala län och Västmanlands län. I Stockholm har det rapporterats om långa köer runt Stureplan och även utanför Berns. Och så var det storbråket i Gamla stan i Stockholm som jag redan skrivit om. Så man kan nog lugnt säga att det varit en “stökig” helg för poliserna runt om i Sverige denna helg som det återgick landet återgick till ett land utan restriktioner.

https://www.expressen.se/nyheter/sa-var-forsta-helgen-utan-restriktionerna/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.