“Storbråk” i Gamla stan i Stockholm när rivaliserande gäng attackerade varandra på krog i stadsdelen

| 3 oktober, 2021

Strax efter klockan 20 på lördagen larmades polisen till Gamla stan i Stockholm där ett stort antal personer gått till attack mot restauranggäster med tillhyggen. När polisen kort därefter anlände till restaurangen så var alla de “bråkande personerna borta.
Vittnen på platsen berättar att det var kaosartade scenerna när våldsamheterna utbröt på kullerstensgatan utanför en krog vid Järntorget.
Ett vittne säger: “Jag satt och käkade på en restaurang då jag såg massor av folk med rånarluvor som sprang förbi. Alla var mörkklädda. Jag gick ut och såg hur 20-30 killar började slåss och kasta stolar utanför en krog. En liggande kille blev sparkad och man hörde hur de skrek och hur det small.”

Enligt polisen rör det sig om två olika grupperingar som råkade i slagsmål.
Polisens Presstalesperson Daniel Wikdahl sade på lördagskvällen: “Det ska vara två grupperingar som inte tycker om varandra.”
Han fortsätter sen med att säga: “En gruppering var inne på restaurangen när en annan dyker upp och angriper och slagsmål utbryter. Man krossar fönster, slåss med tillhyggen, sparkar och slag.”
Enligt uppgift ska krogen fått omfattande skador men ingen utanför grupperingarna ska ha skadats. När polisen anlänt till platsen så var ingen av de bråkande kvar, men senare meddelade de att några av de misshandlade ska ha behövt åka till sjukhus. Deras skadeläge är dock oklart.

Efter “bråket” så påträffade polisen ett antal personer i stadsdelen som avlägsnades därifrån. Polisen kallade även in helikopter för att jaga efter gärningsmännen och hindra ytterligare våldsamheter. Och under natten har polisen fortsatt ha hög närvaro i Gamla stan. Ingen person var dock gripen vid midnatt. Polisen rubricerar ärendet som grov misshandel och skadegörelse.
Enligt Daniel Wikdahl så har polisen en aning om vad det här handlar om och vilka grupperingar det är, men det är inget vi går ut med.
Men då frågar man sig om varför ingen har gripits för brotten som begicks om polisen vet vilka de är?
Är det ett bra polisarbete som polisen genomförde, ett arbete som ger dem förtroende av allmänheten?

https://www.expressen.se/nyheter/restaurangbesokare-blev-attackerade-i-gamla-stan-/
https://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/brak-pa-restaurang-i-gamla-stan-restaurangbesokare-misshandlade
https://brottsplatskartan.se/stockholms-lan/misshandel-grov-stockholm-212745

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.