Tonåring allvarligt skadad vid knivhuggen vid Östergårdsskolan i Halmstad

| 3 oktober, 2021

Vid 05.30 på lördagsmorgonen larmades polisen till Östergårdsskolan i Halmstad. När polisen anlände till platsen påträffades två killar i övre tonåren som var skadade. Den ena av dem var allvarligt skadad då han blivit knivskuren i magen, medan den andra blivit misshandlad och hotad med kniv. Båda de skadade fördes till sjukhus, den förstnämnda med livshotande skador.
Polisens presstalesperson Christer Fuxborg sade på lördagsmorgonen: “Den andra killen hade tur då det utfallet tog i en jacka han hade på sig.”

Strax efter lunchtid på lördagen meddelar polisen att personen som blev huggen i magen opereras för skadorna på sjukhuset i Halmstad och att den andra killen kunnat lämna sjukhuset efter att han hörts av polisen.
Fuxborg fortsatte med att säga: “Vi har fått lite information från honom, hur det kommer sig att de var där så dags på morgonen, med det håller vi för oss själva.”
Efter dådet ska två personer setts springa från platsen, men fortfarande vid 13-tiden fanns ingen misstänkt eller gripen i ärendet.

Polisen jagade under lördagen två misstänkta gärningsmän. Enligt uppgift ska den ene av dem ha haft på sig en svart jacka och jeans och eventuellt solglasögon. Platsen var under lördagsmorgonen och förmiddagen avspärrad för teknisk undersökning och hundpatrull var på platsen och den ska ha sökt av närområdet, men det har tyvärr inte gett någonting. Efter den tekniska undersökningen lättade polisen på avspärrningarna. Enligt polisen är vittnesuppgifterna knappa. Men detta kan bero på den tidiga morgonen knivöverfallet skedde. Polisen rubricerar ärendet som mordförsök.

https://www.expressen.se/kvallsposten/tonarskille-knivhuggen–i-magen-tva-man-jagas/
https://www.svt.se/nyheter/lokalt/halland/tonaring-knivshuggen-i-magen-i-halmstad

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.