Sossarna tillsätter ännu en partigängare

| 5 oktober, 2021
Anpassningsbar människa, med meriter från Godhetsindustrin…

Efter fiaskot med Dan Eliasson som chef för Myndigheten för samhällsberedskap – mannen som stack till Kanarieöarna då strikt coronaberedskap förespråkades för folket – så har Regeringen nu utsett hans efterträdare. 

Charlotte Petri Gornitzka tar över hans jobb. Alltså ännu en S-märkt politruk, som tidigare jobbat på Röda korset, Rädda Barnen, Sida och Unicef. Hennes tid på Sida måste minst sagt kallas turbulent och pinsam. Dels kritiserades hon för att ha anställt en släkting med hög lön. Dels visade det sig att hon under en tid på Sida jobbat med dubbel lön från förra arbetsgivaren Rädda barnen. Med sådana solkade meriter inom svenska Godhetsindustri är det intressant att konstatera att Gornitzka därefter gått vidare till FN och Unicef! Moral är något som politikens vasaller talar om, men inte tar särskilt på allvar. 

Och nu ska alltså Gornitzka svara för nationens mest flummiga ämbetsverk, det som tar sikte på hela samhällets beredskap. Man kan bli orolig för mindre. Eller så är det så att myndigheten inte har någon större praktisk betydelse för säkerheten i Sverige. Man ska främst legitimera att trygghet råder och skapa jobb i Värmland (Karlstad).

Tillsättningen är ett intressant tecken på desperation inom S-leden inför kommande valår. Det gäller att proppa landets myndigheter fulla med trogna sossar. Om de duger till något spelar ingen roll. Gornitzka har skådespels- och musikutbildning, så hon lär säkert kunna dra en vals. Och det räcker för S-partiet. Hon ska nämligen vaka över dess intressen inom myndighetens verksamhet.

Torsten Sandström, professor emeritus i civilrätt vid Lunds universitet

anti-pk-bloggen


Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

SWISH: 070 735 88 00

Skriv “Gåva” som meddelande

3 tankar på “Sossarna tillsätter ännu en partigängare

 1. ulf

  Förmodligen har man känt en intellektuell samhörighet inom S , och bekväm med hennes inkompetensnivå , och tycker den är tillräckligt låg för att axla Eliassons fallna mantel….
  Inom lögnhal(S)partiet saknas som bekant,och bevisligen,kompetens och bildning.🙄🙄🙄
  Någon samhällsberedskap finns inte inom S och svenska skattebetalande befolkningen har man inom rö(s)tköparpartiet för länge sedan lämnat åt sitt öde.🤯
  Nä,mångkultur ,ohämmad invandring och inbördeskrig skall det vara ……Svenskar som kommer ivägen genom att ” befinna sig på fel plats ” får skylla sig själva.Lite mänskligt svinn får befolkningen som försörjer infernot räkna med…för det är berikande.Det är bara vi vanliga skattebetalare som inte begriper det.Sverige skall ju omformas till ett annat land,ett rent stenålders U- land.

  Svar
 2. Göran

  Det skulle behövas något motsvarande Karl XI’s reduktion. Men frågan är vem som är beredd att inta Kalles roll i detta sammanhang. Kan vi hoppas på J. Åkesson?
  För en organisationskonsult vore det “a walk in the park” att reducera antalet myndigheter med ca 50 – 60 %. Utan att den befolkning som myndigheterna skall betjäna hade märkt något.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.