Johan Hakelius: LÄSER DU DETTA BIDRAR DU TILL ETT SJÄLVMORD

| 6 oktober, 2021

“Även hantverkare behöver få lätta sina hjärtan, då och då, skriver Johan Hakelius.

DEN HÄR STÖR MIG. Den fetade meningen, alltså, varje vecka. Det har ett begränsat underhållningsvärde att lyssna på skomakare som gnäller på pliggens kvalitet, eller rörmokare som ojar sig över moderna vattenlås, men stå ut med mig ett ögonblick. Även vi hantverkare behöver få lätta våra hjärtan, då och då.

Skribenter snickrar ihop sina texter på olika sätt. Själv tillhör jag vad man i brist på annat skulle kunna kalla den musikaliska skolan, eller åtminstone rytmikklassen. Mina verk (I betydelsen hantverk, snarare än konstverk. Fullt så uppblåst är jag inte.) måste ha en rytm, en puls, en melodi för att slinka igenom. Därför undviker jag till exempel parenteser som bryter rytmen.”

Johan Hakelius

Läs i fokus


Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

SWISH: 070 735 88 00

Skriv “Gåva” som meddelande

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.