30-årig man häktad för 19 våldtäkter på äldreboende

| 7 oktober, 2021

Under onsdagen häktades en man i 30-årsåldern på sannolika skäl misstänkt för 19 grova våldtäkter. I häktningsframställan framkommer det att våldtäkterna ska ha skett på ett äldreboende i Västsverige under åren 2015-2017 då mannen arbetade där. Det har dock dröjt med gripandet av mannen då han först i tisdags greps av polisen. Varför gripandet inte skett tidigare beror enligt Hediye Kurt att det inte kommit till vår kännedom förrän nyligen.
Kammaråklagare Hediye Kurt säger: “Det är ett så pass känsligt läge i utredningen att jag inte kan gå in på detaljer kring hur många målsägande det är eller vilka kopplingar de har till den misstänkte.”

Den nu häktade mannen är tidigare dömd för brott mot äldre, han dömdes ifjol till ett och ett halvt års fängelse för grova stölder som han begick när han arbetade inom hemtjänsten efter att han slutat arbeta på äldreboendet. Förutom våldtäkterna är mannen nu även misstänkt för barnpornografibrott. Men enligt försvarsadvokaten nekar mannen till samtliga misstankar.
Försvarsadvokat Magnus Johansson säger: “Han förnekar brott och bestrider att han skulle häktas.”
Åklagaren har nu en månad på sig att väcka åtal, men hon bedömer att hon inte kommer att hinna färdigt med utredningen till dess.

Hon säger: “Vi har mycket bevismaterial, det kan jag säga. Eftersom han är på sannolika skäl misstänkt för alla de här gärningarna och tingsrätten har delat min bedömning så finns det bra grunder för det, stark bevisning.”
Enligt den nuvarande verksamhetschefen för äldreboendet kom beskedet att den tidigare anställde nu misstänks för de grova våldtäkterna som en nyhet då denne fick kännedom om fallet när SVT Nyheter kontaktade henne i dag. Den nya verksamhetschefen säger att hon i dag inte vill kommentera fallet, inte innan hon vet mer. Men hon meddelar samtidigt att vi håller på att internt ta reda på fakta.

https://www.expressen.se/gt/krim/man-haktad-for-18-grova-valdtakter-pa–aldreboende/
https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/man-i-30-arsaldern-misstanks-for-18-grova-valdtakter-pa-aldreboende

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.