Jack Nilsson: Gänget sparkade honom så många gånger i huvudet att hjälmen gick sönder

| 10 oktober, 2021

Ni har säkert redan läst om det helrubbade fallet i Gävle där 16-årige Melvin för två veckor sedan föll offer för våldet och de kringströvande kriminella gängen som plågar Sverige. Melvin hade varit på en fotbollsmatch och skulle köra hemåt med sin nya moped som stått i garaget hela sommaren i väntan på hans förarbevis. Det blev inte många turer med den innan Melvin som precis hann få på sig hjälmen blev överfallen av två killar som tog strupgrepp på honom medan fickorna tömdes på bland annat en mobiltelefon. 

Sammanlagt ska det röra sig om mellan 10-15 personer. 

Inte nog med att Melvin blev brutalt misshandlad och rånad av nästan en hel skolklass – de hade dessutom medvetet sönder hans insulinpump trots hans vädjan om att låta bli då han har diabetes. 

Hade Melvin inte haft hjälmen på sig och lyckats fått tag i en ny pump så hade han inte överlevt. Gänget hade sparkat honom så många gånger i huvudet att hjälmen gick sönder och han har fortfarande kraftiga smärtor i både huvud och rygg. 

Min FB-vän Jessica och hennes vän blev illa berörd av läsningen och tog kontakt med mamman för att höra om de kunde bistå med något. Man bestämde sig för att starta en insamling till Melvin så han kunde köpa sig en ny moped, hjälm och en mobiltelefon. Med 60 000 som mål hade man redan efter några dagar fått in över 800 000. 

Ingen har ännu gripits för rånet och enligt uppgifter till Aftonbladet tänker familjen med hjälp av pengarna starta en förening för att hjälpa andra brottsutsatta ungdomar. 

Styrkekramar till dig och familjen, Melvin.

Jack Nilsson


Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

SWISH: 070 735 88 00

Skriv “Gåva” som meddelande

1 En tanke på “Jack Nilsson: Gänget sparkade honom så många gånger i huvudet att hjälmen gick sönder

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.