Brutal norsk ‘sågning’ av FHM:s ‘cherry picking’ – dvs hänvisade bara till forskning som stödde myndighetens ‘ihåliga’ coronastrategi!

| 13 oktober, 2021

Kritik som funnits ‘under ytan’ sedan början av pandemin hos andra med ansvar för coronastrategierna i andra länder börjar ‘poppa upp’.

Exempelvis, den biträdande hälsodirektör i Norge har till dags undvikit att offentligt kritisera Sveriges hantering av pandemin (läs Folkhälsomyndigheten – FHM) för att detINTE skulle bli en ‘landskamp’ mellan länder (HÄR).

Men nu tar han ‘bladet från munnen’. 

Och ‘sjunger ut’ med ‘ord och inga visor’.

En skrämmande ‘sågning’ av Sveriges hantering av pandemin redovisas – några ‘klipp’ följer nedan med FET STIL:

“Det er et paradoks at mange kriser håndteres på ulike måter i ulike land, og at man kan fanges i en strategi uten å ha vilje til å justere kursen raskt nok. En pandemi bølger fram og tilbake, og derfor er det skummelt å på et tidlig tidspunkt låse seg til én måte å håndtere den på.

“…Folkhälsomyndigheten for «cherry picking», altså å plukke ut biter av andres forskning som underbygger egne synspunkter. Dette i forbindelse med at svenske helsemyndigheter allerede i mai 2020 begynte å snakke om mulighetene for flokkimmunitet i Stockholm.”

“…vi har sett tydelige tegn på det i Sverige. Det er alltid en fare for å drive med «cherry picking» når man skal bruke forskning med mange kunnskapshull til å belegge viktige beslutninger og strategier, som får store konsekvenser for samfunnet.”

Brutal ‘sågning’ som bl a ‘lyfter fram’ FHM:s ovetenskapliga hållning.

Carlssons, Tegnells och Gieseckes inkompetens ‘under luppen’.

Tyvärr präglat Sveriges hantering av pandemin.

Göran Svensson är internationellt verksam forskare och forskningsledare inom Business & Management – skriver som privatperson på sin blogg (nordinavia.se) ‘pang på rödbetan’ om aktuella samhällsfrågor ‘utan krusiduller’


Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

SWISH: 070 735 88 00

Skriv “Gåva” som meddelande

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Författare: Göran Svensson

är internationellt verksam forskare och forskningsledare inom Business & Management – skriver som privatperson på sin blogg (https://nordinavia.se) ‘pang på rödbetan’ om aktuella samhällsfrågor ‘utan krusiduller’.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.