Nu samlas politiker i Malmö för att motverka judehatet

| 13 oktober, 2021
Att det är en konferens om antisemitism i Malmö märks på bandrollerna på stadens gator. Foto: Johan Nilsson/TT

I dag inleds Malmö internationella forum för hågkomst av Förintelsen och bekämpande av antisemitism. Stats- och regeringschefer från ett 50-tal länder var inbjudna, men bland dem som hittills tackat ja är en hel del bara ambassadörer. Israels president Herzog deltar dock på länk och Frankrikes Macron skickar en förinspelad videohälsning.

Totalt 44 länder deltar enligt regeringskansliets lista på mötet, men en del av dem medverkar på distans. Några skickar enbart ett förinspelat tal. Som USA, där utrikesminister Antony Blinken skickar ett förinspelat tal, liksom Frankrikes president Emmanuel Macron.

Israels president Isaac Herzog deltar via länk, men skickar även minister Nachman Shai som sköter Israels kontakter med judar i diasporan till Malmö.

Albanien skickar sin premiärminister Edi Rama och Finland sin statschef – president Sauli Niinistö. Men annars består gästlistan till Malmö internationella forum för hågkomst av Förintelsen och bekämpande av antisemitism av många ambassadörer och ministrar.”

Läs vidare i Världen Idag


Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

SWISH: 070 735 88 00

Skriv “Gåva” som meddelande

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

2 tankar på “Nu samlas politiker i Malmö för att motverka judehatet

 1. ulf

  Någon som tror på lögnhal(s)partiet och Löfven regeringen i detta ärende……..???
  Kanske därför gästlistan blev som man säger ” urvattnad ”.Situationen i Malmö och hela Sverige talar sannerligen för sig själv.

  Svar
 2. Carl den 12

  Och som vanligt är det ursprungliga Svenskar som återigen, får bära skulden för all möjlig rasism fast att vi är dom mest anpassningsbara människorna som existerar🤔

  Calle tycker sig se att våra politiker inte har insett att det är vi som arbetar, sköter oss och betalar skatt, som gör att vi fortfarande står upp och kvar som land🇸🇪

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.