SVT:s Metoo dokumentär – recension och könskriget

| 13 oktober, 2021

detnyaparadigmet.com recenserar SVTs Metoo-dokumentär kort och koncist för vad den är: en replay på berättelserna för 4 år sedan och inget mer. Jag frågar mig: vad händer nu efter Metoo då ingenting har förändrats och inga förslag finns.

Jag frågar mig varför våld måste könas och av vilken anledning? Men framförallt ser jag Metoo och dokumentären för vad den är: ett könskrig av den vita medelklasskvinnan på den dito mannen – ett krig som nyss startade. Horribelt och mycket tragiskt. Som alla krig. Hat och makt för oss isär.

Detta är min kommentar kring detta och SVTs dokumentär som kommer följas av så många fler. Detta är min övertygelse.

Man och kvinna ska operera tillsammans men inte nödvändigtvis alltid bliva samman. Men vad vi alrig ska göra är att slåss mot varandra – och aldrig mot bakgrund av premissen att ett fåtal vilsna hatiska personer; må vara feminister, nazister eller klimatister ska driva oss i blindo i krig mot varandra. Dit får ni mig aldrig.

Samlen er i kvinnor och män i den Exodus vi behöver göra för att mildra åren av kaos. Det är vad detnyaparadigmet.com handlar om.

Niklas Gerholm


Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

SWISH: 070 735 88 00

Skriv “Gåva” som meddelande

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.