Därför är LKAB-kaoset bara början – ”Det är genant”

| 16 oktober, 2021
Gruvbolaget LKAB:s huvudkontor vid gruvan i Kiruna. Bild: Fredrik Sandberg/TT

“Cementkrisen riskerar att följas av en järnmalmskris efter avslaget på LKAB:s gruvansökan, varnar flera experter. Och det kan vara bara början. Om inte tillståndsprocesserna ändras riskerar det att slå hårt mot både ekonomin – och klimatet.

Efter tre års hantering gällande en utbyggnad av Kirunagruvan fick gruvbolaget LKAB tidigare i veckan avslag från Mark- och miljödomstolen, som nu kräver att bolaget gör om hela ansökan. Anledningen är ett formaliafel rörande ett samråd som genomfördes för fyra år sedan.”

Läs vidare i tn


Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

SWISH: 070 735 88 00

Skriv “Gåva” som meddelande

1 En tanke på “Därför är LKAB-kaoset bara början – ”Det är genant”

 1. Göran

  Från Wikipedia om en av rollinnehavarna i Orwells bok Djurfarmen:
  “Tjalle
  Ett litet, vitt och fett svin som tjänar som Napoleons högra hand och propagandaminister, med en position som liknar Molotovs.[4] Tjalle manipulerar språk för att ursäkta, rättfärdiga och lovprisa Napoleons ageranden. Han begränsar debatten genom att komplicera den och han förvirrar och desorienterar, samt hävdar att grisarna behöver extra lyx för att fungera ordentligt. När ifrågasättanden uppstår använder han ofta hot om att bonden kommer återvända, för att rättfärdiga grisarnas privilegier. Tjalle använder statistik för att övertyga djuren om att livet blir bättre och bättre. De flesta djuren har bara matta minnen av livet innan revolutionen, och övertygas därför av Tjalles argument. Han blir slutligen den första grisen att gå på två ben.”

  Beskrivningen verkar vara gjord för ca 20 år sedan så alla likheter med nuvarande befattningshavare är en ren tillfällighet…….

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.