Hans Sandin: Akut kris i matförsörjningen hotar runt hörnet. Vad mer tänker Per Bolund förstöra?

| 16 oktober, 2021

En riktig kris kommer sällan smygande. Den utlöses sällan av en faktor vi förutsett, även om vi i förväg kan se bidragande faktorer utvecklas i en riskfylld riktning. Nu står vi mitt i en brinnande kris, men de som äger makten att motverka den tycks fortfarande inte se den.

Prisökningarna på insatsvaror för jordbruket skenar. Värst är det för växtnäring, drivmedel, el och vissa fodermedel, där vi ser prisökningar det senaste året på upp till och i vissa fall till och med över 100 procent! Situationen är dock ännu allvarligare än så. Tillverkarna av handelsgödsel ser så stora kostnadsökningar för sina insatsvaror att de inte tror sig kunna ta ut de nödvändiga priserna av kunderna. De har därför minskat eller helt stoppat produktionen av handelsgödsel. Allt enligt tidningen Jordbruksaktuellt.

Hans Sandin


Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

SWISH: 070 735 88 00

Skriv “Gåva” som meddelande

3 tankar på “Hans Sandin: Akut kris i matförsörjningen hotar runt hörnet. Vad mer tänker Per Bolund förstöra?

 1. Sala

  De fascistiska Miljö Khmererna vill ersätta Sveriges livsstil med den de ser i Pakistan, Bangla Desh, Afghanistan, Somalia, Iran, Irak, ……………….

  Det viktigaste är att framstå som “god”. Konsekvenserna för den etniskt svenska befolkningen skiter man i.

  Det vi ser nu är bara början av Sveriges rutschkana ner i fattigdom och armod. Men utsläppen av koldioxid kommer att minska.

  Svar
 2. ulf

  Jamen nu är jag inte riktigt med…..skulle inte plastpåseskatt och sugrörsjakt rädda Sverige……?
  Att det inte finns el och bränsle till svensk industri är en missuppfattning bara vi får styra tillbaka Sverige till medeltiden……..vi lägger ned hela Sverige ,industri och framgångsrika privata företag som skapar välstånd och arbete,och återgår till stenåldern så är alla miljödårar nöjda.🙄🙄🤯🤯Hur är det möjligt med all denna dårskap? Strukturerat statligt valfusk ? Vill man radera Sverige …🙄🙄 Man avrättar Sverige som nation.

  Svar
 3. Göran

  Hur är det möjligt med all denna dårskap….Bl.a. för att det fanns 285 899 MP väljare 2018. Och en maktberusad Socialdemokrati som ständigt ger avkall på frågor man gått till val på för att fortsatt få regera.

  För mig ser det ut som att Riksdagen, som någon annan skrivit före mig, borde döpas om till Riksdagis. På Riksdagis finns inte någon krass verklighet utan bara sång, lek, äta och sova middag. Och detta gäller särskilt 7-partiet som ingått överenskommelser som visat på precis denna dagismentalitet. DÖ och JÖK talar sitt tydliga språk.
  Men skillnaden mellan ett dagis och Riksdagis är att “vårdnadshavaren” inte kommer och hämtar barnet när leken är slut för dagen. En riktigt tragisk skillnad för svenska folket.
  För då kan elpriserna stiga med nästan 300% på ett år.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.