Påstådda ‘osanningar’ i Sverige om migration och kriminalitet kan sedan länge vara etablerade ‘sanningar’ i Danmark!

| 16 oktober, 2021

Vad som är ‘sant’ eller ‘osant’ kan förändras över tid. 

Det som idag är en officiell ‘sanning’ kan revideras eller förkastas imorgon.

Det finns även inofficiella ‘sanningar’ som är ‘sanna’, medan officiella kan vara ‘osanna’

Exempelvis, tidigare forskning har visat att Sverige är ett av världens mest jämställda länder (HÄR) med avseende på män och kvinnor, dvs en officiell ‘sanning’. Den inofficiella ‘sanningen’ är att väldigt många kvinnor och flickor numera är ojämnställda i samhället (HÄR) på grund av den omfattande migration som skett till Sverige från länder med religiösa och kulturella dogmer vilka inte respekterar jämställdhet avseende kvinnors och flickors fri- och rättigheter (HÄR).

Det innebär att ogrundade eller vilseledande påståenden om s k‘osanningar’ idag fördröjer och i värsta fall förhindrar att ‘sanningen’ ser dagens ljus innan det kan vara försent. Exempelvis, synen på migration, integration, segregation och kriminalitet i Sverige har drastiskt förändrats på några få år i svensk politik och samhällsdebatt.

Påstådda ‘osanningar’ är numera på väg att bli  etablerade ‘sanningar’. 

I sammanhanget kan vara värt att notera att ‘osanningar’ i Sverige kan sedan länge vara etablerade ‘sanningar’ i Danmark.

Göran Svensson är internationellt verksam forskare och forskningsledare inom Business & Management – skriver som privatperson på sin blogg (nordinavia.se) ‘pang på rödbetan’ om aktuella samhällsfrågor ‘utan krusiduller’


Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

SWISH: 070 735 88 00

Skriv “Gåva” som meddelande

Författare: Göran Svensson

är internationellt verksam forskare och forskningsledare inom Business & Management – skriver som privatperson på sin blogg (https://nordinavia.se) ‘pang på rödbetan’ om aktuella samhällsfrågor ‘utan krusiduller’.

2 tankar på “Påstådda ‘osanningar’ i Sverige om migration och kriminalitet kan sedan länge vara etablerade ‘sanningar’ i Danmark!

  1. Carl den 12

    När unga som äldre kvinnor undviker att gå ut, så stämmer inte bilden överens med att Sverige är ett utav dom mest jämställda länder i världen🤔

    Calle upplever att Göteborg, har tappat det totalt🙄

    Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.