Johan Hakelius: NÄR DEMOKRATIHOTET ÄR SKARPT FEGAR MEDLÖPARNA UR

| 17 oktober, 2021

När folk fegar ur. Det är då det blir farligt.

“Om Sverigedemokraterna ruvar på en hemlig plan att nationalistera Sveriges Radio, dra in kulturbidragen till allt utom stångstörtning och återinföra skallmätningen på universiteten, kommer de att få uppförsbacke. Man ska aldrig underskatta medlöparnas förmåga att anpassa sig, men någon­stans i den där listan tror jag till och med att de mest flexibla sträcker en muskel.

När det gäller fascistfaran arbetar medlöperiet snarare till det sanna och godas fördel. I tongivande kretsar kostar det helt enkelt mindre att tjonga till suspekta högeridéer i synnerhet och Sverigedemokraterna i allmänhet, än att inte göra det.”

Johan Hakelius

Läs vidare i Fokus


Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

SWISH: 070 735 88 00

Skriv “Gåva” som meddelande

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.