Johan Westerholm: Sverige – Israel: Upptinade relationer med hinder

| 18 oktober, 2021

Glädjen är stor på bägge sidor nu när Sverige efter sju år av bottenfrusna relationer kan genomföra besök på ministernivå i Israel. Men frågan är hur mycket av det som utrikesminister Ann Linde arbetat fram kommer bestå. Sveriges ambassadör i Tel Aviv, Erik Ullenhag, har inte alltid haft en åsikt eller praktik som går i linje med den nu förda politiken.

Utrikesminister Ann Linde (S) blev till slut, efter sju år av frostiga relationer mellan Sverige och Israel, inbjuden att genomföra ett officiellt ministerbesök i landet. Sedan Sverige erkände Palestina och Lindes företrädare Margot Wallström anklagat Israel för utomjuridiska avrättningar, ett uttalande som kvalificerade henne för 2016 års åttondeplats på Simon Wisenthalcentrets lista över antisemitiska uttalanden, har relationerna varit bottenfrusna.

Johan Westerholm

Läs vidare på Ledarsidorna


Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

SWISH: 070 735 88 00

Skriv “Gåva” som meddelande

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.