Johan Westerholm: Brödraskapet flyttar fram positionerna – Tränger ut andra trossamfund

| 19 oktober, 2021
Muslimska brödraskapet logo, dokumentation FIF etc. Foto: Eget. Montage.

Under radarn pågår för närvarande en maktkamp i den muslimska miljön i Sverige. Det Muslimska brödraskapet upplevs som allt mer pressat och agerar nu för att ta över ledningen i flera strategiskt viktiga moskéer. Däribland Eskilstuna och Uppsala moské.

Inom, och mellan, de muslimska trossamfunden pågår för närvarande en bitter strid mellan de moskéer och trossamfund som vill agera oberoende från det Muslimska brödraskapet och de som på ett eller annat sätt står under Brödraskapets dominans och kontroll. I riskzonen att glida över till att hamna under det Muslimska brödraskapets dominans finns idag två moskéer. Eskilstuna respektive Uppsala moskéer.

Johan Westerholm

Läs på Ledarsidorna


Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

SWISH: 070 735 88 00

Skriv “Gåva” som meddelande

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.