Kristersson stänger regeringsdörren för SD

| 19 oktober, 2021
Ulf säger nej. Foto: FREDRIK WENNERLUND / STELLA PICTURES/WENNERLUND STELLA PICTURES

“Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson ställde tidigare i oktober krav på att få vara med i en eventuell, kommande, borgerlig regering.

Men på tisdagen valde Moderaternas dito Ulf Kristersson att åter stänga dörren i SD:s ansikte. Han kommer inte tillåta dem i en regering.

– Det finns ganska många områden där de har en annan uppfattning än vi, säger Kristersson till Dagens Nyheter.

Senast 8 oktober uttryckte SD:s partiledare Jimmie Åkesson att det inte vore mer än rimligt att få sitta i en eventuell ny regering.

– Det är ett krav från oss att vara del av en regering, sa Åkesson då till DN.

Han menade att kravet inte var definitivt, men att Moderaternas partiledare Ulf Kristersson skulle han få finna sig i att i alla fall prata om frågan om han ville ha SD:s stöd.

– Han vill inte det men jag vill det. Då får vi förhandla om det, sa Åkesson då.”

Expressen


Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

SWISH: 070 735 88 00

Skriv “Gåva” som meddelande

4 tankar på “Kristersson stänger regeringsdörren för SD

 1. ulf

  Så kryper M undan ännu en gång för den hysteriska rädslan att regera.Hur skall en borgerlig regering bildas i så fall som får något uträttat……enbart drömmar.Kristersson sätter sig säkert i knä på lögnhal(s)partiet och C svikarna,M har väl mutats med ministerposter om de ställer upp för Lööf och Andersson…….
  Lite ryggrad skulle inte vara ivägen,men det är klart,är väl säkrare att sitta vid sidan om regeringsansvar och gläfsa lite då och då.🙄🙄
  Med detta M är en borgerlig majoritet i riksdagen enbart en lögn så länge fegheten är mycket större än viljan att regera och förändra sverige i en annan riktning.Vilken feghet och ren ynkedom mot de som hoppades på en annan regering efter valet.Det är sannerligen helt ryggradslöst.M är alltså helt nöjda med utvecklingen i Sverige och vågar inte förändra….🤯🤯 Fullständigt bedrövligt Men det är väl den ” breda mitten ” som lockar,där behöver ju ingen ta något ansvar eller visa politiskt mod och det passar tydligen Moderaterna som handsken……🤢Fortsatt nedmontering av Sverige alltså med hjälp av M ,det trodde man ändå inte………men bra att veta före valet,C och Lööf får sällskap trots atacken i ryggen sist………..👎🏼👊🏻👊🏻Allt är förmodligen förlåtet av M politikerna.

  Svar
 2. Göran

  Rätt så säker på att Kristersson sköt sig själv i foten och en ev borgerlig regering i sank med detta exempelöst fega ställningstagandet.
  Tragiskt för då fortsätter allt som hittills på det alltmer sluttande planet.

  Svar
 3. Anders

  Har sett och hört om Moderaternas stängda dörrar tidigare .
  Det är med dem som med invandringspolitiken
  Korsdrag.

  Svar
 4. Carl den 12

  En ny Reinfeldt, är det sista M behöver för att vinna väljare i valet nästa år👎

  Calle tycker sig se att dom väljare som överväger att rösta på M, går över till KD och SD, om inte Ulf är tydlig i sin politik och fortsätter stänga dörren för SD.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.