Johan Westerholm: Så vrider Linde Israel-politiken ur händerna på “Dirty Dozen”

| 20 oktober, 2021
Utrikesdepartementet. Foto: Regeringen.

Den politiska kursen och relationerna mellan staten Israel och Sverige förändras nu i snabb takt för en yttre betraktare. Men förändringen har förberetts och pågått under en längre tid. En förändring som utrikesminister Ann Linde (S) haft full kontroll över själv och där “Dirty Dozens” intervention och delaktighet legat på ett absolut minimum. Om de ens varit informerade.

Relationerna mellan staten Israel och Sverige tinas nu upp i en allt snabbare takt. Utrikesministern betecknar relationerna som normala. Under gårdagen genomförde utrikesminister Ann Linde (S) besök hos den palestinske presidenten Mahmoud Abbas och i det besöket anmärkte på att den Palestinska myndigheten, PA, inte genomfört några val i en vidare bemärkelse sedan Abbas och hans parti Fatah vann valen 2005 respektive parlamentsvalen 2006. Abbas är nu inne på sitt sextonde år på den femåriga mandatperiod som inleddes 2005.

Johan Westerholm

Läs vidare på Ledarsidorna


Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

SWISH: 070 735 88 00

Skriv “Gåva” som meddelande

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.